Smutná správa: Zomrel Ľubo Kyslík Stankovský, spevák legendárneho hitu "Sklíčka dotykov"

9.3.2024
0

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

V piatok 8. marca zomrel v Bratislave vo veku 72 rokov známy spevák, bubeník a jeden zo zakladateľov skupiny Modus Ľubomír "Kyslík" Stankovský. Skupina Modus o tom informovala na sociálnej sieti.

"S najhlbším zármutkom vás, bohužiaľ, musíme informovať, že nás navždy opustil náš najbližší kamarát, kolega a jeden zo zakladateľov Modusu Lubko "Kyslík" Stankovský. Ďakujeme za všetko... Ľúbime ťa a nikdy nezabudneme... Tvojou stratou sme absolútne zdrvení a miesto v našich srdciach, ktoré patrilo len Tebe, ostane už navždy prázdne," uviedla skupina na svojom profile. 

Ľubomíra Stankovského pozná široká verejnosť najmä ako bubeníka skupiny Modus, ktorý naspieval legendárny hit Ty, ja a môj brat (Sklíčka dotykov).

Ľubomír Stankovský sa narodil 23. augusta 1951 v Bratislave. Vyštudoval strednú priemyselnú školu strojnícku. V roku 1967 patril spolu s Jánom Balážom a Mirom Žbirkom k zakladajúcim členom skupiny Modus, kde pôsobil do roku 1973. Potom prešiel do skupiny Vlada Hronca (brat Braňa Hronca), v ktorej hral rok. S Dežom Ursinym a so skupinami Prognóza, Burčiak, či Provisorium nahral šesť albumov.

V 80. rokoch sa vrátil do kapely Modus. V roku 1984 naspieval veľký hit Ty, ja a môj brat. Počas svojej kariéry účinkoval pri nahrávaní mnohých albumov, hudobných projektov, či scénickej hudby. Hral aj v skupine Elán.

(ms, wiki)

Páčil sa vám článok?