Boris Kollár bude robiť taxikára v rámci projektu Celebrity Ryde a bude šoférovať Daciu Sandero

27.2.2024

Zdroj: Boris Kollár

Páčil sa vám článok?

Bývalý predseda Národnej rady Slovenskej republiky rozširuje svoje podnikanie o taxislužbu, pričom bude sám šoférovať taxík. So zákazníkmi chce viesť diskusie na rôzne témy, ktoré si však vopred určí sám.

Napriek tomu, že sa to zdá byť neuveriteľné, Boris Kollár skutočne zapracoval na taxikárskej licencii a bude jazdiť ako vodič taxíka v hlavnom meste a okolí. Nejde pritom o podnikanie v pravom zmysle slova, pretože tento projekt má vyššie ciele, než len marketingovú propagáciu.

Boris Kollár (58), podnikateľ a bývalý predseda Národnej rady Slovenskej republiky, sa do programu prevádzky vlastného taxíka zapojil iniciatívne po tom, čo na internete našiel ponuku taxislužby Ryde. Spoločnosť vyhlásila „konkurz na celebrity“, ktoré budú mať štandardnú taxikársku licenciu a svoj honorár za jazdy venujú na dobročinné účely. Kollár novinku vyhlásil na svojom profile na sociálnej sieti a podporila ho aj spomenutá taxislužba s tým, že ide o vôbec prvú osobnosť, ktorá využila takýto netradičný spôsob komunikácie s publikom. „Čakal som, že sa ako prvý zapojí Matovič,“ komentoval situáciu zdroj denníka Autoviny.sk s odôvodnením, že práve bývalý premiér Slovenskej republiky z rokov 2020 a 2021 je známy svojou obľubou otvorene a priamo komunikovať s občanmi.

Nevšedné je, že Kollár bude taxík sám šoférovať, a preto musí byť držiteľom patričných povolení. To, kedy a kde ho bude možné objednať na jazdu cez mobilnú aplikáciu, bude zverejňovať na sociálnej sieti a podľa získaných informácií to bude robiť pomerne často: raz až dvakrát týždenne.

Kollár bude jazdiť na bielej Dacii Sandero, teda na celkom bežnom aute, ktoré nemožno považovať za luxusné. K luxusu má Kollár blízko, preto sa kritické ohlasy na internete sa týkajú predovšetkým toho, že Kollár nemá žiadnu finančnú motiváciu zúčastňovať sa takýchto projektov. Dobročinný účel je však, zdá sa, pre Kollára sa dosť silnou motiváciou.

Témy rozhovoru bude určovať sám

Avizovaným zámerom je podľa slov prevádzkovateľa taxislužby „rozvoj komunikácie celebrít s verejnosťou a priblíženie ich života verejnosti“, ale aj venovanie výnosu z jázd občianskemu združeniu Návrat, o.z., organizácii presadzujúcej a podporujúcej návrat opustených detí z inštitúcií (detských domovov) do rodín.

Po objednávke Kollára ako taxikára má byť zákazníkom umožnené počas jazdy diskutovať, hoci sme sa nedočkali informácie, či medzi vodičom a zákazníkom bude sklo, mreža alebo či bude zákazníkovi umožnené sedieť na prednom sedadle spolujazdca. Navyše, tému rozhovoru si má Kollár určovať sám – zrejme preto, aby sa vyhol konfrontácii s kritikmi.

Zákon takejto reklame nebráni

Napriek tomu, že Kollár prostredníctvom videí zverejňovaných na svojom profile na sociálnej sieti naďalej komentuje politické dianie na Slovensku, svoju aktívnu politickú kariéru už skončil. Preto sa má za to, že sa na neho legislatíva upravujúca pôsobenie verejne činných osôb nevzťahuje.

​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?