Tipy, ako ušetriť na vykurovaní

13.2.2024

Zdroj: Heatdecor

Páčil sa vám článok?

Správnym nastavením vykurovania môžete znížiť až 30 % nákladov na energie. Viete ako si vykurovanie nastaviť tak, aby ste mali doma komfortné teplo a zároveň šetrili energiu i vašu peňaženku?

Vykurovacie fólie Heat Decor patria k efektívnym bezúdržbovým typom elektrického podlahového vykurovania. Ich inštalácia je rýchla a jednoduchá. Po spustení kúrenia cítite príjemné teplo už do niekoľkých minút. Infrafólie reagujú na zapnutie či vypnutie kúrenia a zmeny v nastaveniach rýchlejšie ako systém vodného podlahového vykurovania.

Väčšina moderných vykurovacích systémov sa ovláda prostredníctvom termostatu. Vďaka nemu dokážete efektívne regulovať vykurovanie podľa vašich požiadaviek. Jeho správnym nastavením predlžujete životnosť celého vykurovacieho systému. Zvýšenie teploty v miestnosti o 1 stupeň oproti bežne nastavenej teplote spôsobí nárast spotreby energie o 3-5 %. Je dôležité optimalizovať teplotu v jednotlivých miestnostiach podľa skutočných potrieb obyvateľov domu alebo bytu.

Zdroj: Heatdecor

Automatizácia vykurovania = šetrenie nákladov

Vykurovacie systémy infrafólií značky Heat Decor ponúkajú ovládanie kúrenia prostredníctvom termostatu v každej miestnosti samostatne. Ak sa rozhodnete pre jeho smart variantu, pomôže vám to ušetriť nielen čas, ale aj ďalšie náklady. Využitím termostatu s inteligentnými funkciami môžete eliminovať potrebu manuálneho nastavovania teploty a sledovania vykurovania. Ovládate ho jednoducho prostredníctvom aplikácie v mobile na diaľku, pričom ponúka funkcie na nastavenie teplotných profilov podľa vašich denných a týždenných rutín. Napríklad môžete nastaviť nižšiu teplotu, keď nie ste doma alebo keď spíte, a vyššiu teplotu počas dní, keď ste aktívni.

Dôležitým parametrom je tiež úprava vami preferovanej komfortnej teploty. V zime, teda v čase vykurovania, sa odporúča udržiavať teplotu medzi 18°C a 21°C pre maximálny komfort a úsporu energie. Vyhnúť by ste sa mali radikálnym zmenám teploty na termostate, keďže takéto výkyvy môžu viesť k vyšším nákladom.

Moderné termostaty často ponúkajú na svojej domovskej obrazovke užitočné informácie o vlhkosti v domácnosti či aktuálnom počasí a vonkajšej teplote. V rozšírených nastaveniach môžete tiež nájsť napríklad funkciu detekcie otvoreného okna, kedy systém automaticky v záujme úspory energie zastaví vykurovanie, keď zistí v miestnosti náhly pokles teploty (štandardne 2 °C za 5 minút). Po 30 minútach sa následne vráti do predchádzajúceho režimu.

Zdroj: Heatdecor

Univerzálne vykurovacie fólie vhodné pre každého

Vykurovacie fólie sa vyznačujú nenáročnou montážou, flexibilitou v podobe postupnej inštalácie po miestnostiach, absenciou servisu, dlhou životnosť, rôznorodosťou použitia podlahových krytín a nízkou stavebnou výška pri zachovaní svojej vysokej výhrevnosti. Navyše infrafólie neprodukujú žiadne emisie CO2, takže ide o ekologický spôsob kúrenia.

 ​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?