Záhorská Bystrica teraz stojí za kulinársku návštevu - a na Valentína obzvlášť

9.2.2024

Zdroj: Bistric Restaurant

Páčil sa vám článok?

My Bratislavčania si pomaly zvykáme chodiť za gastrozážitkami mimo historické centrum nášho hlavného mesta. Minulý rok zakreslil nový podnik na reštauračnú mapu Bratislavy aj Záhorskú Bystricu. Práve vtedy otvorila svoje brány reštaurácia Bistric, ktorá stavila na kvalitné suroviny, premyslenú kuchyňu a bohatú vinotéku. Ak ju nepoznáte, určite sa oplatí ju navštíviť.

Reštaurácia Bistric dostala svoje pomenovanie po historickom názve Záhorskej Bystrice a tvrdí o sebe, že chce prinášať na svoje stoly kulináriu postavenú na klasických jedlách bratislavského a záhorského regiónu, všetko samozrejme s dotykom fine diningu. Sídli v novopostavenej budove, ktorá vznikla špeciálne pre tento účel a majiteľom je rodina Šumichrastovcov, ktorá sa už dávnejšie usadila v tejto mestskej časti.

Zdroj: Bistric Restaurant

Peter a Martina Šumichrastoví sa pustili do gastropodnikania po bohatých zážitkoch, ktoré získali cestovaním takmer po celom svete a koncept Bistric postavili ako rodinný podnik, ktorý má ambíciu byť ich jedinou prevádzkou. Aj keď majú aj iné podnikateľské záujmy, aktívne sa mu venujú a je to poznať na atmosfére, ktorú v reštaurácii nájdete. Okrem sezónneho a la carte menu pripravujú na každý týždeň obľúbený obedový špeciál, ale v unikátnom priestore, ktorý už stihol získať architektonické ocenenie, sa neboja organizovať husacie hody, degustácie vín, či firemné podujatia. 

Zdroj: Bistric Restaurant

Valentínsky špeciál

Bistric sa snaží prinášať aj sezónne špeciality. Po novoročnej zabíjačke stojí za povšimnutie Valentínsky špeciál, ktorý ide v ústrety príležitosti prekvapiť zážitkom svoju milovanú osobu. Vrcholom tohto zážitku bude unikátny kokosový dezert s limetkou, aero čokoládou a mangom, ale predchádzať mu bude aj pomaly pečená teľacia terina s paštrnákom a srvátkou. Samozrejmosťou menu je talianske prosecco a predjedlo. 

Reštaurácia Bistric sa teší už dnes záujmu nielen miestnych obyvateľov a každý deň okrem pondelka pracuje celý jej tím na vašom vynikajúcom zážitku. Objednať si stôl môžete buď telefonicky na čísle 0911 276 500 alebo priamo na www.bistric.sk.

Zdroj: Bistric Restaurant

Zdroj: Bistric Restaurant

​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah

Páčil sa vám článok?