V Dunajskej Lužnej nájdete najrýchlejší zálohový automat na Slovensku

25.12.2023
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Najrýchlejší a najväčší exteriérový zálohový automat na PET fľaše a plechovky na Slovensku, a zároveň aj v strednej Európe, pribudol v Dunajskej Lužnej. Do prevádzky ho uviedla pred obchodným strediskom spoločnosť Envipco Slovakia spolu s obchodným reťazcom COOP Jednota.

Nový zálohový automat dokáže spracovať viac ako 100 obalov za minútu, čím podľa spoločnosti výrazne skráti čas čakania zákazníkov v radoch. "Výhodou automatu je, že spotrebitelia už nebudú musieť vkladať do zariadenia vratné obaly po jednom, ale jednoducho vysypú obsah tašky alebo vreca s obalmi do násypníka automatu," uviedol predseda predstavenstva COOP Jednota Dunajská Streda Ľudovít Kulcsár.

Spoločnosť Envipco je jeden z najväčších svetových dodávateľov zálohových automatov. Podľa Petry Požgayovej zo spoločnosti Envipco Slovakia, tieto veľké zálohovacie automaty sú obľúbené v severských krajinách, udomácnili sa aj v Grécku alebo na Malte. V strednej Európe má tento typ zálohového automatu premiéru práve v Dunajskej Lužnej.

Zdroj: Envipco

Automat pribudol pred obchodným centrom v Dunajskej Lužnej.

Zdroj: Envipco

Uvedenie automatu do života, vpravo riaditeľ slovenskej pobočky spoločnosti Envipco Ladislav Procházka, vľavo moderátor Richard Vrablec

(TASR)

Páčil sa vám článok?