Môžete doň sypať vrecia fliaš: Do prevádzky spustia najväčší a najrýchlejší zálohový automat v strednej Európe

14.12.2023
0

Zdroj: Envipco

Páčil sa vám článok?

Bude najväčším a najrýchlejším v strednej Európe a výrazne skráti čakanie zákazníkov. Pri Bratislave ešte pred Vianocami osadia zálohový automat s naozaj obrovským výkonom. Zálohavané PET fľaše či plechovky budete môcť doň doslova sypať z vriec.

Nový automat slávnostne spustia do prevádzky vo štvrtok 21. decembra o 13:00 hodine  v Dunajskej Lužnej pred obchodným strediskom COOP Centrum (moderuje Richard Vrablec). Automat dokáže spracovať za jedinú minútu viac ako 100 obalov, čím čakanie zákazníkov v radoch skráti na minimum..

Jeho ďalšou výhodou bude, že spotrebitelia už nebudú musieť vkladať do zariadenia vratné obaly po jednom, ale jednoducho vysypú obsah tašky alebo vreca s obalmi do násypníka automatu. 

Nový automat bude prijímať PET fľaše až do objemu tri litre a hliníkové plechovky až do objemu jeden liter. Obaly mimoriadne rýchlo identifikujú a vytriedia kamery či snímače kovov.

"Toto outdoorové riešenie je ideálne pre veľké obchodné centrá s parkovacou plochou a celý proces vrátenia obalov prebehne ešte pred samotnou návštevou obchodu. Automat Quantum si už našiel veľkú obľubu v severských krajinách, ale prerazil aj v Grécku alebo na Malte," uviedol Ladislav Procházka, riaditeľ slovenskej pobočky spoločnosti Envipco, ktorá je globálnym poskytovateľom recyklačných systémov a automatov na vrátenie fliaš.

(ms)

Páčil sa vám článok?