Zomrel Apollko, bratislavský Hačikó, ktorý celé roky čakal pod mostom na "svojich" robotníkov

2.12.2023
0

Zdroj: FB Slovenská aliancia ochrancov zvierat

Páčil sa vám článok?

Život píše zaujímavé príbehy, niektoré sú smutné, no nakoniec sa skončia celkom šťastne. Takým bol i príbeh bratislavského psíka Apollka (Bobča), ktorý však počas novembra zomrel vo veku neuveriteľných 21 rokov.

Príbeh malého psíka Apollka, o ktorom na sociálnej sieti informovala Slovenská aliancia ochrancov zvierat, je podobný tomu svetoznámemu japonskému. Osamelý psík z Bratislavy, ktorý celý život prežil pod Mostom Apollo,  však nakoniec prežil posledné roky svojho dlhého života v teple domova.  "Jeho príbeh začal pri stavbe mosta Apollo, keď ho počas výstavby mosta kŕmili robotníci, ktorí tam pracovali. Po ukončení stavby robotníci odišli, Apollko tam zostal roky sám. Dobrí ľudia ho pravidelne chodievali kŕmiť," priblížila aliancia na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Slovenská aliancia ochrancov zvierat

​Apollko jeseň života prežil v novom domove.

Takto psík prežil dlhých 15 rokov svojho života, až ho nakoniec vzali ochrancovia zvierat do rodiny, ktorá sa stará v byte o psích seniorov. Tu už v teple nového domova prežil ďalších šesť rokov a pred necelým mesiacom vo veku mimoriadnych 21 rokov zomrel.  

"Dnes 8.11.2023 nás opustil náš Apollko (Bobčo)... Kto ste ho poznali, tak si na neho aspoň dnes spomeňte. Mal 21 rokov a bol to náš najstarší psík. Ďakujeme Janke, že mu dala v 15 rokoch jeho života prvý skutočný domov. Bež Apollko, tam hore ťa nožičky už budú poslúchať," rozlúčila sa so psíkom na sociálnej sieti Slovenská aliancia ochrancov zvierat.

(ms)

Páčil sa vám článok?