Vo volebnej miestnosti nastal problém: Môže sa tu fotiť či nie?

30.9.2023
0

Zdroj: (in)

Páčil sa vám článok?

„Ale tu nemôžete fotiť!“ hovorí mi členka komisie na strednej škole na Sklodowskej v Petržalke, keď sa chystám odfotiť si volebnú miestnosť, ktorou je tento rok v Petržalke telocvičňa.

„Určite nie? Veď aj petržalský úrad dával výzvu, aby sa ľudia fotili s volebnými plentami z dielne Petržalka,“ reagujem. „No ale ja to mám v papieroch,“ nedá sa ona.

Ako to teda je? Na volebnú info linku je beznádejné sa dovolať. Hovorkyňa Petržalky Mária Halašková zdvihne okamžite a rovno reaguje, že fotiť sa nesmú len hlasovacie lístky a osobné údaje. Takže smelo, neváhajte a spravte sa pamiatku z volieb.

Petržalka sa, poučená z komunálnych volieb, tento rok pripravila nielen zvýšeným počtom plent, ale rozumne presunula volebné miestnosti zo školských tried do telocviční, kde ich možno spojiť. Rady by tento rok teda nemali hroziť, hoci nárazovo môže prísť viac ľudí ako sa to stalo okolo pol jedenástej na Sklodowskej. Súkromná stredná športová škola nebola ešte počas komunálnych volieb bezbariérová, vďaka volebným miestnostiam v telocvičniach sa do nich tento rok dostanú aj ľudia na vozíčkoch.

Zároveň sa snaží ľudí motivovať aj novým spôsobom, viac sa dočítate v tomto článku:

(in)

Páčil sa vám článok?