Ulice Bratislavy o pár dní zaplnia tisíce Jehovových svedkov

24.7.2023
0

Zdroj: Náboženská spoločnosť Jehovovi svedkovia

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ 29.7.2023 (Do článku sme doplnili fotografie priamo z prebiehajúcej udalosti) Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave bude od piatka 28. júla 2023 do nedele 30. júla miestom konania prvého veľkého zjazdu Jehovových svedkov od roku 2019. Organizátori očakávajú príchod tisícok ľudí. Informoval nás o tom regionálny hovorca Jehovových svedkov Ľubomír Šteffek st.

Po prestávke, ktorá bola spôsobená pandémiou, si organizácia, ktorá usporadúva jedny z najväčších zjazdov na svete, vybrala aj Zimný štadión Ondreja Nepelu v Bratislave, aby sa tu konal trojdňový zjazd pod názvom „Buďte trpezliví“. Tieto zjazdy prebiehajú v roku 2023 po celom svete.

Ako nás ďalej informoval hovorca organizácie, do roku 2019 sa bratislavské ulice, hotely a reštaurácie každé leto zaplnili Jehovovými svedkami, ktorí prišli na zjazd na zimný štadión. V roku 2020 začala pandémia, kvôli ktorej po celom svete zrušili svoje veľké stretnutia, a to i v Bratislave, a zjazdový program sledovali na internete vo viac ako 500 jazykoch. Od 28. júla 2023 sa ale tradícia veľkých stretnutí Jehovových svedkov do Bratislavy vracia.

„Zjazdový program na internete bol síce kvalitný a sledovať ho z domu bolo pohodlné. Naše veľké stretnutia ale nič nenahradí,“ hovorí Šteffek. „Online zjazdy prispeli k ochrane nášho zdravia a sledovali ich milióny ľudí po celom svete. Všetci sa ale veľmi tešíme na to, že sa uvidíme s priateľmi a znovu zažijeme tú radosť, ktorá k našim zjazdom neodmysliteľne patrí.“

FOTOGALÉRIA (Prebiehajúci zjazd Svedkov Jehovových na zimnom štadióne, fotografie použité so súhlasom náboženskej spoločnosti Jehovovi svedkovia):

V roku 2023 prebehne po celom svete približne šesťtisíc zjazdov s názvom „Buďte trpezliví“. Od piatka do nedele budú rečníci hovoriť o trpezlivosti. V sobotu po skončení dopoludňajšej časti zjazdu prebehne krst a v sobotu a v nedeľu odpoludnia bude mať premiéru nový dvojdielny film.

Zdroj: TASR - Peter Hudec

Zjazd Jehovových svedkov v Bratislave v roku 2000.

„Trpezlivosť je krásna vlastnosť, ktorú chcú prejavovať všetci kresťania,“ vysvetľuje Ľubomír Šteffek. „No aj keď sa snažíme, kvôli každodenným starostiam a rôznym problémom to je niekedy ťažké. Takže tri dni zamerané na skúmanie rôznych stránok tejto vlastnosti pre nás budú určite veľkým prínosom,“ dodal.

Podujatie je prístupné pre verejnosť,  vstup je voľný. 

Jehovovi svedkovia už viac ako 100 rokov organizujú verejné zjazdy na štadiónoch, v kongresových centrách a divadlách po celom svete. Po tom, ako sa v roku 2022 znovu začali osobne stretávať a hovoriť s ľuďmi na verejnosti, sa v lete 2023 po prvýkrát od zrušenia pandemických opatrení zídu na veľkých regionálnych zjazdoch všade po svete.

Jehovovi svedkovia sú v niektorých krajinách označovaní za sektu, čo  však oni odmietajú. Pôsobenie tohto spoločenstva je v niektorých krajinách potierané, u nás sú však šiestou najpočetnejšou náboženskou spoločnosťou. Oficiálne boli zaregistrovaní ministerstvom kultúry v marci 1993, hlavné sídlo majú v Bratislave. Viacero ich postojov vyvoláva vo verejnosti rozpačité či odmietavé reakcie,  známe napríklad je,  že odmietajú podanie transfúzie. 

(ms)

Páčil sa vám článok?