Štartuje veľký festival Dni Petržalky, vstup je zdarma

23.6.2023
0

Zdroj: MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Už počas tohto víkendu mestská časť na svojom najväčšom festivale privíta návštevníkov TOP slovenskými interpretmi, seniorskými i detskými folklórnymi súbormi, kúzlami, ukážkami gymnastiky a tanca, streetballovým turnajom, chutným občerstvením či prekvapeniami pre rodiny s deťmi. Najväčší hudobný festival v najväčšej mestskej časti Slovenska – Dni Petržalky 2023 sa práve začína.

Ako nás informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková, bohatý trojdňový program v areáli Závodiska dostihovej dráhy na Starohájskej ulici štartuje v piatok 23. júna o 16:00 vystúpením skupiny Kochanski, po ňom bude nasledovať King Shaolin, Majself, Ine Kafe a O.B.D. V sobotu sa na hlavnom pódiu objaví Buranowski, Chiki liki tu-a, Peter Bič Project a Gladiator. Nedeľa sa bude niesť v znamení vystúpení skupín Hrdza, Polemic, Horkýže Slíže a No Name.

Súčasťou festivalu s voľným vstupom je aj sprievodný program s rôznymi aktivitami pre deti aj dospelých, ktorý štartuje v sobotu 24. júna o 10:00 a v nedeľu 25. júna o 12:30.

Nebude chýbať bohatá ponuka občerstvenia a nápojov, ktoré po prvýkrát potečú nielen z kohútikov externých majiteľov stánkov, ale aj tých samosprávnych, dokonca za veľmi výhodnú cenu.

„Za veľké čapované pivo 10° v našich stánkoch zaplatíte 1,90 alebo 2,60 eura za 12° prémiovej značky. Za pol litrové čapované nealko zase maximálne 1,60 eura,“ počíta starosta Petržalky Ján Hrčka, ktorý na ďalší ročník Dni Petržalky všetkých srdečne pozýva. Vzhľadom na priaznivý cenník nápojov i priaznivú víkendovú predpoveď počasia pritom očakáva 20- až 30-tisícovú návštevnosť.

Zdroj: MČ Petržalka

Cenník nápojov. 

Kým úvodné piatkové popoludnie bude venované najmä koncertom a dobrému jedlu, sobota bude poriadne nabitá aj ďalšími aktivitami. Brány Dostihovej dráhy budú pre verejnosť otvorené už od 9:30 a tešiť sa môžu nielen deti, ale aj ich rodičia. K dispozícii na vozenie budú mať kosačky i stroje, ktoré používajú zamestnanci oddelenia správy verejných priestranstiev na každodennú údržbu petržalských ulíc.

Šport uvidia aj otestujú

Ukážky svojej techniky a nasadenia predvedú členovia z Dobrovoľnej civilnej ochrany a Dobrovoľného hasičského zboru Bratislava-Petržalka. Milovníci športu si zase prídu na svoje v stánkoch karate klubov Športová škola karate a OZ Benitim aj futbalového klubu FC Petržalka.

Po celý čas bude k dispozícii gymnasticko-atletická dráha alebo zaujímavé detské workshopy v približne hodinových časových blokoch: Kin ball, Karate, Parkour, cvičenie pre rodičov s deťmi i padákové hry. Streetwork a jednoduché workshopy ponúkne aj OZ KASPIAN. Samospráva nezabudla zaradiť do programu ani obľúbený streetball SBA 3x3 tour Bratislava-Petržalka.

Opäť aj svet zvierat

Vďaka mestskej časti si budú môcť milovníci zvierat užiť aj jazdu na koni alebo poníkovi či pohladkať a odfotiť sa so sovičkou. Viac o živote a záchrane týchto obdivuhodných tvorov im povedia zástupcovia OZ Naše sovičky.
Samozrejme, chýbať nebudú ani ukážky výcviku záchranárskych psov a psovodov z dielne odborníkov z Dog Academy. Aj tento rok sa uskutoční súťaž o najkrajšieho petržalského orieška, teda nečistokrvného psa, v gescii Kultúrnych zariadení Petržalky. Registrácia prebehne priamo na mieste od 12:00 do 13:30, samotná súťaž sa uskutoční od 14:00 do 15:30.

Zdroj: MČ Petržalka

Nebudú chýbať ani zvieratá. 

Petržalka aj pomáha

Na zelenom sídlisku nie je núdza ani o pomoc, preto na Dni Petržalky 2023 zavítajú aj členovia OZ Malíček so svojou zbierkou na nákup dýchacích prístrojov pre predčasne narodené a rizikové deti v nemocniciach či ‌Liga za duševné zdravie SR s projektom zameraným na odídencov z Ukrajiny.

O tom, aký postoj zaujať ku konzumácii alkoholu, sa návštevníci zase porozprávajú s odborníkmi z občianskeho združenia PRIMA a dozvedieť sa niečo viac o problematike onkologických ochorení krvotvorby sa zase budú môcť vďaka charitatívnej kampani MÁTE SLINU?

Všehochuť pre všetkých

Bohatá bude aj ponuka Miestnej knižnice Petržalka, ktorá prichádza s burzou kníh, dielňami i hrami. Prezentáciu svojej školy vrátane jej výrobkov si pripravili žiaci zo Strednej školy elektrotechnickej Vranovská. Histórii skautov sa záujemcovia priučia vďaka skautom zo ‌Slovenského skautingu.

Zdroj: MČ Petržalka

K Dňom Petržalky patrí aj cukrová vata.

Rodiny s deťmi zaujímavými aktivitami privíta Materské centrum Budatko a o zásobu hračiek sa im zase rada postará požičovňa Hrajka. Najstarších obyvateľov s radosťou privíta senior zóna v podaní Petržalskej klubovne aktívnych seniorov a jej riaditeľky Janky Chládeckej.

Nebude chýbať ani maľovanie na tvár v podaní ‌Mixilandu, nafukovacie atrakcie, o ktoré sa mestská časť postará spolu s agentúrou Prima a takisto loptové hry či badminton z dielne agentúry Becool.

Okrem nich petržalská samospráva na svoj najväčší festival zabezpečila aj sedem elektrických autíčok pre deti a obľúbenú NERF arénu.

Zdroj: MČ Petržalka

Mapka areálu a harmonogram podujatia.

Neoddeliteľnou súčasťou budú aj zelené samosprávne stánky, v ktorých návštevníkov budú čakať kolegovia z petržalského miestneho úradu s rôznymi súťažami a vecnými cenami.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?