Už ste ho videli? V uliciach mesta jazdí vianočné smetiarske auto

6.12.2022
0

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

V uliciach Bratislavy môžu ľudia v týchto dňoch stretnúť vianočne vyzdobené smetiarske auto. Po prvýkrát v histórii ho od utorka vypravila bratislavská mestská firma Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).

Do 22. decembra postupne navštívi všetky bratislavské mestské časti. Odvoz odpadu vykonávať nebude, potešiť má najmä deti.

"Najmenší Bratislavčania sú celoročne našimi najväčšími fanúšikmi. V adventnom období sme chceli ich radosť znásobiť vyslaním svetielkujúceho smetiarskeho auta do ulíc Bratislavy," informovala manažérka externej komunikácie OLO Zuzana Balková.

Vianočné smetiarske auto vyráža na prvú jazdu hlavným mestom v utorok. Štartuje z centrály firmy na Ivanskej ceste a pokračovať bude smerom do Petržalky, Jaroviec, Rusoviec a Čunova. "Do 22. decembra navštívi všetky mestské časti Bratislavy a ich ulice rozjasní každý pracovný deň v čase od 16.00 do 19.30 h," spresnila Balková.

V prípade zlých poveternostných podmienok či zhoršenej dopravnej situácie vozidlo z bezpečnostných dôvodov vianočnú jazdu vynechá. Informácie o jeho trasách bude OLO zverejňovať na sociálnych sieťach a na svojej webovej stránke.

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Interiér kabíny auta.

Firma sa pre spustenie tohto projektu inšpirovala v Prahe, kde vianočne vyzdobené smetiarske auto jazdí už druhé Vianoce. Inšpiráciou jej bola aj tradičná vianočná električka Dopravného podniku Bratislava.

(TASR)

Páčil sa vám článok?