Počuli ste už o hudobnom projekte Bratislava spieva gospel?

8.11.2022

Zdroj: bratislavaspievagospel.sk

Páčil sa vám článok?

Nenechajte si ujsť výnimočný zážitok na koncertoch 26. a 27. novembra. Nadšení speváci – amatéri nacvičujú program, s ktorým vystúpia na koncertnom pódiu Slovenského rozhlasu. Vyše 160 spevákov bude hudobne sprevádzať 18-členný komorný orchester a skvelá jazzová kapela Groove Hub, víťaz Pódia mladých talentov Bratislavských jazzových dní.

Bratislava spieva gospel je unikátny projekt, ktorý spája ľudí z Bratislavy a jej okolia vo veľkom otvorenom spevokole. Sila hudby produkovaná spevokolom Bratislava spieva gospel je znásobená silným duchovným posolstvom gospelu. Slovo gospel znamená „dobrá správa“. Dobrá správa o tom, že Vianoce nie sú len o rodine, darčekoch a kaprovi so zemiakovým šalátom, ale predovšetkým o narodení Ježiša Krista, ktorý nám otvára cestu k Bohu. Gospelová hudba, vyvierajúca z tradícií amerických černochov, je priam nabitá energiou a životom!

Energia, radosť, nádej sú slová, ktoré najlepšie vykresľujú to, čo môžete zažiť v spevokole i na koncertoch. Pri tomto hudobnom žánri sa nedá zostať nehybný – núti vás vstať zo stoličky, tlieskať a tancovať. Je to hudba, ktorá komunikuje silné emócie. Nech prežívate čokoľvek, táto hudba vám pomôže vyspievať sa zo svojich pocitov: vyliať zo seba svoje trápenia, stresy a problémy a načerpať novú silu a radosť.

Zdroj: bratislavaspievagospel.sk

Autentickosť gospelového žánru umocňuje hudobné vedenie amerického dirigenta, skladateľa a speváka Marka Chasea a jeho manželky Amy. Marka a Amy Chaseovcov spojila hudba v roku 1986, keď spievali v univerzitnom spevokole v Chicagu. Keď v jedno leto ich spevokol zavítal do Európy, obaja cítili, že sa sem chcú jedného dňa vrátiť. Po získaní hudobného vzdelania sa venovali vedeniu spevokolov vyše 20 rokov. Na Slovensku pôsobia od roku 2012 a tento hudobný projekt priniesli v roku 2018. Výsledkom ich práce boli vypredané koncerty uplynulých dvoch sezón (2018 a 2019), strhujúce výkony spevokolu aj muzikantov a stále sa zvyšujúca popularita vo verejnosti.

Zdroj: bratislavaspievagospel.sk

​Bratislava spieva gostel už tretím rokom rastie. Nie je však len o speve, ale aj o nových priateľstvách, vzťahoch a budovaní komunity. Tento amatérsky spevokol vzniká nanovo každý rok na dobu 8 týždňov pred adventom. Ak ste sa o ňom dozvedeli až teraz a nemali ste šancu sa zapojiť spevácky, príležitosť bude o rok.

Vstupenky si kúpite na www.predpredaj.sk.

Zdroj: bratislavaspievagospel.sk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?