Chcete zveľadiť a oživiť dvor vášho domu? Zasúťažte si o finačnú podporu!

5.8.2022

Zdroj: YIT Slovakia

Páčil sa vám článok?

YIT vám ponúka návod, ako na to, a prináša aj súťaž o finančnú podporu. Jedným z dôležitých aspektov, ktorým spoločnosť YIT Slovakia mení prístup k bývaniu, je podpora a vytváranie komunít. A to nielen na dvoroch svojich projektov, ale podporuje rozvíjanie či obnovu aj existujúcich dvorov a ich komunít v hlavnom meste, aby boli dvory opäť živé.

Pre každého, kto má záujem začať s obnovou či úpravou svojho dvora, priniesla obsiahly manuál, ktorý pomôže vytvoriť na dvore prostredie, kde sa budú obyvatelia cítiť dobre a budú ho chcieť stále viac využívať na svoje aktivity. Manuál je dostupný na stiahnutie na stránke  www.yit.sk/nechzijenasdvor.

Zdroj: YIT Slovakia

Dvory boli odjakživa súčasťou života ľudí v mestách – od raného detstva až po starobu. Bolo to miesto, kde sa mohli deti hrávať až do neskorého večera, kde sa stretli mamičky a porozprávali sa o svojich starostiach i radostiach, kde aj najstarší obyvatelia našli svoje miesto na oddych či rozhovor s rovesníkmi. V prvý júnový víkend sa uskutočnil nultý ročník podujatia Víkend bratislavských dvorov, na ktorých sa stretli ich obyvatelia a venovali sa úprave dvora alebo si zorganizovali vlastný komunitný program. Na niektorých dvoroch funguje živá komunita, ktorá sa o priestor stará a potom ho aj využíva, no niektoré dvory ešte len začínajú s obnovou zanedbaných priestorov, aby im navrátili život a prispôsobili si ich svojim súčasným potrebám.

Ak chcete aj vy zveľadiť váš dvor, zapojte sa do súťaže s YIT a vyhrajte finančnú podporu na nový mobiliár, gril, potrebné náradie alebo nákup nových zelených rastlín či na zaplatenie drobných stavebných úprav alebo architektonickej štúdie. Informácie k súťaži nájdete na stránke www.yit.sk/nechzijenasdvor.
Zdroj: YIT Slovakia

Foto 1 - 4: Počas Víkendu bratislavských dvorov si susedia na dvore na Záhrebskej ulici aj vo vnútrobloku na Špitálskej zorganizovali oslavy MDD, v komplexe NUPPU sa na dvore uskutočnil swap oblečenia aj malé predajné trhy a vo vnútrobloku Jedno staromestské átrium chystali svoj dvor na letné aktivity.

Zdroj: YIT Slovakia

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?