Naozaj to urobila: Riaditeľka bratislavskej ZOO skočila do bazéna pre hrošíky

1.8.2022
0

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Riaditeľka bratislavskej ZOO Júlia Hanuliakova spolu s predsedníčkou OZ Priatelia Zoo Veronikou Vrábelovou skočili do bazéna vo výbehu hrošíkov libérijských. Cieľom akcie je podporiť opravu strechy a vybudovanie lepšieho chovného zariadenia pre tieto zvieratá.

Išlo o štart výzvy #prehrosiky, ktorá má za cieľ finančne podporiť vybudovanie lepšieho domova pre hrošíky libérijské - teda chovný pár a ich niekoľkomesačné mláďa. Strecha ich súčasného chovného zariadenia je totiž v havarijnom stave a musí sa urgentne vymeniť, pričom výmenu musia stihnúť do konca leta. 

"Zvnútra to veľmi dobre nevyzerá, trámy sú prežraté mravcami, strecha drží dobrou vôľou. Je to havária, ktorú musíme riešiť, stihnúť to musíme v lete," povedala pri bazéne riaditeľka ZOO Júlia Hanuliakova.

Hrošíky sú teplomilné, rekonštrukciu teda musia stihnúť, kým môžu byť vo vonkajšom výbehu. Ak sa to nestihne, hrošíky budú musieť dočasne putovať do inej zoologickej záhrady. 

"Je tam veľmi studená voda z rieky Vydrice priamo z Malých Karpát. Má okolo 10-12 stupňov... Vyzývame ľudí, aby prispeli na zbierku na strechu pre hrošíka," dodala pred skokom Hanuliakova.

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Riaditeľka ZOO Júlia Hanuliakova (vľavo) a predsedníčka OZ Priatelia Zoo Veronika Vrábelová. 

Hanuliaková taktiež vysvetlila, ako sa do výzvy môžete zapojiť i vy.

Ak chcete, môžete túto výzvu prijať, prispieť ľubovoľnou sumou na hrošíky tu, natočiť veselé video, ako sa “hrošíkujete” vo vode (bazén, jazero, sud, vaňa…) a video zverejniť na svojich sociálnych sieťach s #prehrosiky. Následne vyzvite ďalších minimálne dvoch ľudí, aby sa do tejto výzvy zapojili.

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Malý zázrak. Mláďa sa v Bratislave narodilo staršiemu páru hrošíkov. 

(ms)

Páčil sa vám článok?