Toto nie je žart! Riaditeľka ZOO bude vo výbehu pre hrošíky skákať do bazéna

27.7.2022
0

Zdroj: TASR - Dano Veselský

Páčil sa vám článok?

Prídete sa pozrieť? V pondelok, 1. augusta bude riaditeľka bratislavskej ZOO Júlia Hanuliakova (na fotografii) skákať do bazéna vo výbehu hrošíkov libérijských. Cieľom akcie je podporiť vybudovanie lepšieho chovného zariadenia pre tieto zvieratá. Informovala nás o tom Alexandra Ritterová z marketingového oddelenia ZOO.

Akcia sa začína o 9:30 h. "Štartujeme výzvu #prehrosiky, ktorá má za cieľ finančne podporiť vybudovanie lepšieho domova pre hrošíky libérijské - náš chovný pár a ich niekoľkomesačné mláďa. Strecha ich súčasného chovného zariadenia je totiž v havarijnom stave a musí sa urgentne vymeniť. Výmenu musíme stihnúť do konca leta! Rekultiváciu potrebuje aj vonkajší priestor. Samotnú budovu by sme chceli upraviť tak, aby návštevníci mohli hrošíky pozorovať aj počas chladných dní. K realizácii projektu však potrebujeme vašu pomoc," vysvetlila Ritterová.

Ak chcete, môžete túto výzvu prijať, prispieť ľubovoľnou sumou na hrošíky tu, natočiť veselé video, ako sa “hrošíkujete” vo vode (bazén, jazero, sud, vaňa…) a video zverejniť na svojich sociálnych sieťach s #prehrosiky. Následne vyzvite ďalších minimálne dvoch ľudí, aby sa do tejto výzvy zapojili.

Zdroj: ZOO Bratislava

Hrošík pri svojom bazéne. 

“V prípade straty divo žijúcej populácie sú populácie hrošíkov v zoologických záhradách jedinou nádejou na ich návrat do divej prírody. Narodenie každého mláďaťa túto nádej potvrdzuje. Návštevou zoologickej záhrady prispievate k zachovaniu rozmanitosti druhov na našej planéte. Ďakujem!” dodáva riaditeľka ZOO Júlia Hanuliakova.

Zdroj: Martin Giertl/ZOO Bratislava

(ms)

Páčil sa vám článok?