Môžete si prísť nazbierať: Začína sa samozber jahôd a hrachu. Ako sa zmenili ceny?

31.5.2022
0
Samozber jahôd

Zdroj: Matúš Husár

Páčil sa vám článok?

Sezóna jahôd a hrášku už je tu. Od stredy 1. júna opäť otvárajú ich samozber v Dunajskej Lužnej len pár kilometrov od Bratislavy. Ako sa zmenili ceny oproti minulému roku?

Samozber otvárajú v stredu o siedmej ráno. Či bude následne otvorené denne, treba priebežne sledovať. Môže sa stať, že po veľkom nápore zberačov bude potrebné nechať ovociu pár dní prestávku na ďalšie dozretie plodov. Pole nájdete ľahko, zbadáte ho pri ceste za Dunajskou Lužnou smerom na Šamorín a upozorňuje naň aj informačná tabuľa. 

A ako to funguje? Keď zaparkujete na tunajšom parkovisku, vojdete do areálu. Najskôr pristúpite k pokladniam, kde vám odvážia vaše vlastné nádoby na zber. Ak ich nemáte, môžete si ich tu zakúpiť (drevený košík či plastová bednička za jedno euro). Potom už môžete začať so zberom, miestni pracovníci vám poradia. Keď máte nádoby plné, pri pokladni vám jahody odvážia, odpočítajú hmotnosť nádob a zaplatíte. Platba je možná v hotovosti aj kartou.

A aké sú ceny? Môžu sa meniť, zatiaľ schválené ceny sú nasledovné: Za kilogram jahôd, ktoré si sami nazbierate, zaplatíte tento rok 3,30 eura a za kilogram mladého hrášku 2,50 eura. Hrášok teda stojí rovnako ako minulý rok, jahody sú o 10 centov za kilogram drahšie. Pre porovnanie, na Miletičke dnes zaplatíte za kilogram jahôd päť až šesť eur. Jahody z Dunajskej Lužnej stoja na Miletičke štyri eurá. 

Zdroj: ms

Na Miletičovej sme dnes videli jahody väčšinou v cene 2,50 až 3 eurá za 500 gramov, výnimočne aj 2 eurá za 500 gramov. 

Aktuálne otváracie hodiny a prípadné zmeny  cien samozberu nájdete tu

(ms) 

Páčil sa vám článok?