Galéria Nedbalka spúšťa predaj zberateľskej 0 eurovej bankovky

26.5.2022
Galéria Nedbalka

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Galéria Nedbalka v centre Bratislavy spúšťa v piatok 10. júna od 13.00 h oficiálne predaj 0 eurovej bankovky s motívom interiéru galérie. Informovala nás o tom riaditeľka galérie Lucia Gunišová.

Bankovka Euro Souvenir bola vytvorená v roku 2015 vo Francúzku. Ide o oficiálne vydania, ktoré sú realizované výhradne pre konkrétne turistické lokality, ako sú hrady, zámky, mestá, múzeá, informačné centrá či iné spoločnosti pôsobiace v turistickom ruchu a to z toho dôvodu, aby zisk z predaja zostal práve týmto lokalitám.

Bankovky 0 eur suveníry sa vyrábajú priamo vo Francúzsku v tlačiarni Oberthur Fiduciar, ktorá vyrába aj pravé eurobankovky. Tlačia sa na rovnaký bavlnený papier ako klasické bankovy, obsahujú mnohé bezpečnostné prvky ako pravé eurobankovky a sú číslované od čísla 000001 až po číslo prislúchajúce celkovému vyrobenému množstvu, čo ich robí zberateľsky veľmi atraktívnymi. Každý motív má navyše vlastné a jedinečné sériové číslo, ktoré vychádza z číslovania pravých eurobankoviek a tým sa tieto vydania odlišujú od ostatných napodobenín a kópií.

Zdroj: Galéria Nedbalka

Zberateľská bankovka. 

Galéria je otvorená denne okrem pondelka od 13.00-19.00. Cena 1 ks 0€ bankovky bude 3€ vrátane DPH. Počet nátlačkov vydania je 5000 ks.

Páčil sa vám článok?