Radi by ste začali včeláriť, ale neviete, ako na to? Prihláste sa na kurz včelárenia

21.5.2022
Včely

Zdroj: Facebook/Mestské lesy Bratislava

Páčil sa vám článok?

Ak ste začiatočník a potrebujete poradiť alebo sa chcete dozvedieť niečo viac o včelách a včelárení, tak je tento teoretický i praktický kurz určený pre vás. Informovali o tom Mestské lesy na sociálnej sieti.

Mestské lesy budú organizovať na včelnici pod Horárňou Krasňany základný jednodňový kurz včelárstva pre všetkých, ktorí by radi začali včeláriť, ale nevedia ako na to. Ak ste začiatočník a potrebujete poradiť, alebo sa chcete dozvedieť niečo viac o včelách a včelárení, tak je tento teoretický i praktický kurz určený priamo Vám. 

Počas kurzu sa dozviete veľa zaujímavostí zo sveta včiel, niečo z histórie ako aj z včelárskej praxe. Program kurzu včelárenia obsahuje aj témy, aby ste zistili, či je včelárenie pre vás, koľko času budete musieť tomuto koníčku venovať, venovať sa budete aj ekonomike včelárenia - ako to zaťaží váš rozpočet. Témou bude aj to, ako vybrať vhodné včelie stanovište či aká metóda chovu je pre vás vhodná. Súčasťou kurzu bude aj odporučenie dôležitej včelárskej literatúry.

V praktickej časti sa oboznámite s včelárskym náradím, bude vám demonštrovaná ukážka práce priamo so včelami
a budete si vyrábať včelie rámiky.

Kurz včelárenia pre začiatočníkov sa bude konať v sobotu 4.6. Účastnícky poplatok je 30 eur. Ak vás kurz zaujal, prihlasovať sa môžete na adrese jana.znasikova@mlba.sk

(nc)

Páčil sa vám článok?