BDC šiestykrát ocenilo dobrovoľníkov v Bratislavskom kraji

11.3.2022
Fero Joke (Košarišťan)

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) šiestykrát ocenilo dobrovoľníkov v Bratislavskom kraji. Laureátov v šiestich kategóriách vybrali spomedzi 59 prijatých nominácií na Srdce na dlani. Pre pandemickú situáciu sa udelenie ocenení za rok 2021 konalo v marcovom náhradnom termíne.

"Roky ukazujú, že dobrovoľníci sú dôležitou barlou občianskej spoločnosti. Počas pandémie pomáhali s testovaním, teraz sú na hraničných priechodoch a rozdávajú humanitárnu pomoc. Je mimoriadne dôležité oceňovať dobro v ľuďoch, v súčasnosti je totiž prejavom nádeje v lepší svet," skonštatovala PR manažérka BDC Michaela Bagalová.

Ocenenie v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom kraji získal komik František Košarišťan a v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v zahraničí Martin Pavelka. Ako koordinátorka dobrovoľníkov bola ocenená Lenka Antalíková. V kategórii dobrovoľníckych skupín si ocenenie odniesol EMY Team. Ako dobrovoľnícky projekt alebo program získal ocenenie Samaria – pomáhame pomáhať. Srdce na dlani za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc dostala Martina Gašparínová.

Dobrovoľníci z hlavného mesta a okolia získali krajské ocenenie Srdce na dlani za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú nezištne, vo voľnom čase a v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života. Srdce na dlani je tiež ocenením koordinátorov dobrovoľníkov, dobrovoľníckych projektov a programov, ako aj ocenenie výnimočného činu, prejavu solidarity a motivovania k službe druhým. Najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov postúpia na národné oceňovanie Dobrovoľník roka 2021.

(TASR)

Páčil sa vám článok?