Smutná správa: Vo veku 50 rokov zomrel náš kolega a kamarát Roman Slušný

7.2.2022
roman

Zdroj: redakcia

Páčil sa vám článok?

Vo veku nedávno dožitých 50 rokov nečakane zomrel v noci z nedele na pondelok náš kolega a predovšetkým priateľ, redaktor Bratislavských novín Roman Slušný.

Roman Slušný sa narodil 31.1.1972 v Bratislave. Počas života pracoval vo viacerých  redakciách celoslovenských médií, napríklad v denníku Nový Čas či týždenníku Slovenka, písal blogy aj na portál sme.sk. Pracoval aj ako umelecký manažér, napríklad pre speváčku Natáliu Hatalovú, ale v umeleckej branži ho poznal takmer každý. Bol i autorom biografickej publikácie Karol Duchoň - Muž s veľkým srdcom. 

Na webe Bratislavských novín, kde sme spolu pracovali od roku 2016, sa najradšej venoval témam histórie nášho mesta a jeho každodenného života.

Roman patril medzi ľudí, ktorí žijú naoko samotárskym životom, no v skutočnosti majú obrovské množstvo priateľov a pri spoločenských posedeniach sa stávajú ich dušou. Bratislavu, jej ulice, problémy, podniky, ľudí a ich osudy poznal ako málokto. 

V utorok, ani nie pred týždňom, sme mu v redakcii gratulovali k 50. narodeninám. Hovorili sme, položartom, že v päťdesiatke sa život iba začína. V tomto duchu sme mu venovali ako darček i špeciálne upravenú titulku Bratislavských novín. 

Zdroj: Archív

Keď sme dnes ráno v práci zistili, že Roman nie je ani online, čo bolo v jeho prípade nezvyčajné, začali sme si robiť starosti. Ešte včera večer však s nami živo diskutoval. Keď nedvíhal ani telefón, mali sme o neho obavy, ktoré sa, bohužiaľ, naplnili. 

Dnes je stolička za Romanovým pracovným stolom prázdna. Stále sú na nej niektoré darčeky k päťdesiatke, ktoré si už nestihol odniesť. 

Roman, budeš nám veľmi chýbať. 

Posledná rozlúčka s Romanom Slušným sa uskutoční v pondelok 14.2.2022 o 12:30 h v Krematóriu v Bratislave. 

Páčil sa vám článok?