Ficov syn Michal si kúpil byt v lukratívnej lokalite Horského parku. Bez hypotéky

28.1.2022
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Syn expremiéra Roberta Fica Michal si kúpil luxusný byt na Drotárskej ulici blízko Horského parku v bratislavskom Starom Meste. Informoval o tom denník Sme s tým, že na nehnuteľnosť s rozlohou vyše 100 štvorcových metrov si nebral hypotéku.

Byt Michala Fica sa nachádza v nadštandardnom komplexe (na foto) len niekoľko metrov od Slovenského národného archívu. Komplex tvorí niekoľko bytoviek, cudzí sa dnu autom nedostanú, pred vjazdom je rampa. Byt si Ficov syn kúpil  20. januára tohto roka. Z listu vlastníctva sa dá vyčítať, že je jediným vlastníkom nehnuteľnosti.

Z dostupných údajov na portáli katastra nie je zrejmá presná rozloha bytu. Na základe spoluvlastníckeho podielu k spoločným častiam a k pozemku sa dá odhadovať, že byt má vyše sto štvorcových metrov. Cena za štvorcový meter väčšieho bytu v spomínanej lokalite sa podľa Róberta Ondriáša, šéfa Združenia realitných kancelárií Slovenska, pohybuje okolo 4 500 eur. Michal Fico by teda za byt zaplatil najmenej 450-tisíc eur.

FOTOGALÉRIA:

Portál Sme informoval, že Michal Fico robí manažéra projektov stratégie v ČEZ a plat na podobnej pozícii sa podľa údajov, ktoré Sme poskytla spoločnosť Profesia, sa plat na takejto pozícii pohybuje približne od 2700 do 3 000 eur v hrubom. Jeho otec, otázku portálu Sme, ako sa jeho syn k bytu dostal, neodpovedal.

"Bývalý premiér a predseda opozičnej strany Smer Robert Fico by mal vysvetliť, odkiaľ jeho mladý syn vzal peniaze na to, aby si bez hypotéky kúpil byt v takej luxusnej štvrti," reaguje pre Sme Zuzana Petková, šéfka Nadácie Zastavme korupciu.

Robert Fico dodnes vlastné bývanie nemá a býva po podnájmoch. V minulosti býval v byte daňového podvodníka Ladislava Bašternáka, v komplexe Bonaparte. Býval tam od roku 2012 do roku 2019. Luxusný apartmán si mal prenajímať za 2 650 eur plus cena za energie. On sám tvrdil, že s nájmom mu pomáhala aj manželka Svetlana.

Zdroj: nc

Bytovka Bonaparte, v ktorej v minulosti býval Robert Fico.

Robert Fico odpovedá na otázky o svojom bývaní s veľkou nevôľou. Prenajíma si pritom nehnuteľnosti, ktoré by ťažko zaplatil zo svojich oficiálnych príjmov. Aktuálne býva v prenájme v byte v komplexe Sokolská pod Slavínom, ktorý má byť v hodnote pol milióna eur  a ktorý patrí bývalému poslancovi za Smer Dušanovi Muňkovi. Muňko bol za prvej Ficovej vlády šéfom Sociálnej poisťovne.

Zdroj: nc

​Bytový komplex na Sokolskej. 

(nc)

Páčil sa vám článok?