Istropolis zbúrajú, developer už má v rukách právoplatné povolenie

10.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Immocap už má k dispozícii právoplatné rozhodnutie Mestskej časti Bratislava - Nové Mesto o odstránení Domu odborov, teda budovy Istropolisu na Trnavskom mýte.

Immocap začne v prvej polovici januára 2022 s montážou stavebného oplotenia okolo bývalého Domu odborov. V tejto fáze sa tiež začne s prvými prácami na fasáde a demontovaním mramorového obkladu. Investor sľubuje, že tento obklad uskladní, aby bol pripravený na opätovné použitie v Novom Istropolise, ale v prípade záujmu aj pre mestské či štátne organizácie. Rovnako umelecké dielaa pred časom uložili v špeciálnom sklade a plánujú ich umiestniť v novom projekte.

Developer deklaruje, že na mieste plánuje vytvoriť nový, živý priestor pre bývanie, prácu, trávenie voľného času a zachová aj kultúrno-spoločenskú funkciu. „Na príprave projektu pracujeme viac ako štyri roky, zorganizovali sme veľkú medzinárodnú architektonickú súťaž, ktorej víťazom sa stali renomované holandské ataliéry KCAP a Cityförster. Sme hrdí, že na Trnavské mýto prinášame projekt, ktorý zásadne zlepší život Bratislavčanov v mnohých ohľadoch,“ tvrdí CEO spoločnosti Immocap Martin Šramko.

Zdroj: SKPR STRATEGIES

Vizualizácia budúcej stavby, ktorá by tu mala vyrásť.

(ms)

Páčil sa vám článok?