Spoločnosť NosKin s.r.o. zakladá nový farmársky e-shop FARMOVE.sk

29.11.2021

Zdroj: FARMOVE

Páčil sa vám článok?

Spoločnosť NosKin, s.r.o. (pôsobiaca doteraz pod značkou Svet Bedničiek, teraz FARMOVE) založili v roku 2013 Peter Kindel a Andrej Nosál z dedinky Lieskovec pri Zvolene z lásky k farmárskym, lokálnym a poctivým potravinám. Teraz zakladajú novú značku FARMOVE, aby názov lepšie vyjadroval hodnoty, na ktorých je postavená.

Platforma neponúka iba možnosť objednať si tovar prostredníctvom debničiek, ale ide aj o zodpovednosť v oveľa širšom zmysle slova. Napríklad aj zodpovednosť ku komunite farmárov, ktorých FARMOVE férovo prepája s konečnými spotrebiteľmi.

Ekologický nákup lokálnych potravín 

Ani čo sa týka ekológie, spoločnosť nezostáva iba pri využití debničiek. Jej ekologický prístup sa prejavuje v oveľa väčšom množstve aspektov. FARMOVE nevyužíva jednorazové plastové obaly. Keďže produkty dodáva rýchlo, nie je potrebné špeciálne ich baliť tak, ako to robia v obchodných reťazcoch.

Ak treba použiť obal, spoločnosť preferuje 100 % kompostovateľné obaly alebo plastové obaly, ktoré môžu zákazníci ich šoférom pri najbližšej objednávke vrátiť.

Efektívnym plánovaním ciest a hromadnými doručeniami navyše FARMOVE e znižuje uhlíkovú stopu. Čerstvé a zdravé lokálne produkty sa k vám dostanú za čo najkratší čas a za čo najmenej prejazdených kilometrov.

Farmy, s ktorými FARMOVE spolupracuje, deklarujú napríklad welfare (bezstresový) chov. Rovnako si dávajú záležať na tom, aby bolo mäso bez rastových hormónov a antibiotík. Viacerí dodávatelia majú BIO certifikáciu, čo znamená, že je celý chov ekologický. Pri mäsových výrobkoch spolupracuje FARMOVE s dlhoročne overenými dodávateľmi, ktorí vedia deklarovať miestny pôvod mäsa.

Zdroj: FARMOVE

FARMOVE podporuje komunitu farmárov

FARMOVE podporuje komunity, v ktorých sa nachádza, a správa sa zodpovedne a férovo nielen ku planéte, ale aj k dodávateľom. Spoluprácou s lokálnymi farmami a chovmi podporuje malých výrobcov a uľahčuje kvalitným surovinám cestu na váš stôl.

FARMOVE podporuje aj iné komunity, ktoré robia prínosnú osvetu alebo sa starajú o pomoc ľuďom v núdzi.

Pridajte sa aj vy k ľuďom, ktorí si vychutnávajú svoj prísun čerstvých lokálnych produktov ekologickým spôsobom. Navyše, na všetky objednávky doručené do 16.12.2021 (vrátane) získate od FARMOVE špeciálnu zľavu 10 % na celý nákup, ktorú si pre vás pripravili pri príležitosti svojho rastu.

Viac na www.farmove.sk.

​​​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie