Na Talichovej ulici vzniká pumptracková dráha

20.8.2021
0

Zdroj: FB Dúbravka - mestská časť Bratislavy

Páčil sa vám článok?

Na Talichovej ulici v bratislavskej Dúbravke vzniká pumptracková dráha s dĺžkou asi 80 metrov. Slúžiť má pre skatebordy, odrážadlá i bicykle zároveň, pre deti aj tínedžerov súčasne. Dokončiť sa má na jeseň. Informuje o tom mestská časť na sociálnej sieti.

Na nové športovisko mestská časť využila plochu bývalej dráhy z pneumatík, kde kedysi deti súťažili na elektrických motokárach, nad workoutovým ihriskom v blízkosti Zlatej lipy.

Nový projekt je tak revitalizáciou súčasného, už chátrajúceho priestoru so zachovaním zelene. Pumpracková dráha bude mať trojuholníkový tvar s dvomi dráhami, prejsť sa budú dať dvomi spôsobmi.

Pumptrack je primárne bicyklovou dráhou so sklopenými zákrutami a terénnymi vlnami, určená je pre všetky vekové kategórie. Môžu ju využiť jazdci nielen na bicykloch, ale aj odrážadlách, kolobežkách, skateboardoch či korčuliach. Princípom je jazda bez šliapania, jazdci na nej pohybom tela a prácou s ťažiskom bez šliapania generujú rýchlosť.

Druhá nová dráha pre kolesá, takzvaný Bikepark, vzniká podobne úpravou niekdajšieho okruhu medzi Dúbravkou a Karlovou Vsou v blízkosti Iuventy. Ide o spoločný projekt samosprávy, Iuventy aj Univerzity Komenského v Bratislave.

(ms)

Páčil sa vám článok?