Ochutnali ste už? Chlieb z tejto novootvorenej pekárne má naozaj výnimočnú chuť i kvalitu

12.7.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Dopriať zákazníkom oveľa vyššiu kvalitu a za prijateľnú cenu. Aj to je jeden z hlavných cieľov novej pekárne Healthy line, ktorú otvorili v priestoroch Fresh Marketu na Rožňavskej. Špecializuje sa najmä na zdravé kváskové výrobky.

V ponuke novej pekárne Healthy line, ktorú otvorili v piatok na prízemí Fresh Marketu, nájdete 20 druhov rôznych chlebov, bagety, ciabattu a dokonca aj pizzu. Nie však obyčajnú, ale kváskovú, ktorej cesto chutí naozaj inak. Okrem toho si tu môžete dať čerstvé limonády či sladkosti. 

Zdroj: Marián Dekan

"Chceme vniesť nový vietor do bratislavského pekárstva. Sme nová pekáreň založená najmä na kváskových produktoch. Vyrábame ich vo Vysokej pri Morave, ide teda o stopercentne slovenský produkt. Investor, pán Jakovenko, je dlhoročný riaditeľ veľkého mlyna, má obrovské skúsenosti s múkou a jej zmesami," vysvetľuje obchodný riaditeľ pekárne Maroš Mačuha.

Chlieb a pečivo, ktoré počas noci vo Vysokej pri Morave napečú, sa ocitne úplne čerstvé ráno na pulte, pričom niektoré druhy sa ešte dopekajú v špeciálnej peci priamo na mieste, aby ich zákazník dostal čo najčerstvejšie. 

Zdroj: Marián Dekan

Svoju výnimočnosť, ktorou sa odlišujú kvalitou od konkurencie, vidia najmä v zložení svojich výrobkov. Tie majú viacero predností. Okrem lahodnej chuti a toho, že neobsahujú žiadne škodlivé prídavné látky a sú ľahšie stráviteľné, je tu ešte jeden dôležitý moment. Ako vysvetľuje Andrij Jakovenko, mnoho ľudí totiž nevie, že medzi chlebmi, ktoré sa predávajú ako kváskové, sú veľké rozdiely. Tie súvisia napríklad s pomerom pridaného kvásku. Do niektorých sa ho dostane iba minimum. V Healthy line sa rozhodli, pokiaľ ide o kvalitu, nerobiť žiadne kompromisy a ich chlieb neobsahuje žiadne droždie, iba kvások. 

V sortimente nájdete aj netradičné druhy chlebov, ako napríklad paradajkový, ktorý je sfarbený do červena, olivový či medzi ľuďmi obľúbený zemiakový. 

"V pomere ku kvalite sme veľmi cenovo dostupní a ľudia sú príjemne prekvapení. Cena sa blíži k cene bežných chlebov v obchodoch," dodáva Maroš Mačuha. 

Zdroj: Marián Dekan

Ak máte na tieto prémiové pekárenské výrobky chuť, no Rožňavská je vám od ruky, ich stánok nájdete aj pri obchodnom centre Vivo! a svoj vlastný regál majú aj v predajniach siete Delia.

FOTOGALÉRIA:

Pre zákazníkov už čoskoro rozšíria svoju ponuku o nový tovar, ktorý ocenia najmä milovníci chleba upečeného v domácnostiach. Chystajú predaj rôznych zmesí na chlieb, ktorý si môžete pripraviť sami vo vašej domácej pekárni. Pôjde taktiež o vysokokvalitný kváskový výrobok. "Už máme pripravených 12 druhov rýchlozmesí. Zostáva mesiac-dva, aby sme spustili výrobu na baliacej linke, ktorá bude taktiež vo Vysokej pri Morave," prezrádza Andrij Jakovenko. 

(pr) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie