Návštevou online koncertu môžete pomôcť aj bratislavskej ZOO

4.5.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na pandémiu popri gastre a iných zartvorených prevádzkach tvrdo doplácajú aj zoologické záhrady. Sú totiž závislé od peňazí, ktoré vyzbierajú na vstupnom. A keď ich štát dočasne zatvoril, o tento príjem prišli. Preto sa zrodila myšlienka, ako môžu ľudia zoologickým záhradám vrátane tej bratislavskej pomôcť. Stačí, ak sa zúčastníte online koncertu.

"Zoo Bratislava bola zatvorená 65 dní, od 13. februára do 19. apríla, a aj súčasná mierne zvýšená návštevnosť naše straty nenahradí. Prišli sme o zárobok približne 250-tisíc eur na vstupnom a podnikaní. Podobne, a ešte horšie, sú na tom ďalšie zoologické záhrady. Na Slovensku museli byť zoologické záhrady začiatkom roka zatvorené aj z dôvodu vtáčej chrípky. V Čechách boli, pre kovid, zoologické záhrady zatvorené už od začiatku októbra 2020. České zoologická záhrady získali finančnú pomoc z vlády, ktorá čiastočne pokryje ich náklady. V každom prípade, naše výpadky financií na starostlivosť o vzácne a ohrozené zvieratá sú signifikantné, a snažíme sa získať peniaze na doplnenie rozpočtu z iných zdrojov," priblížila pre banoviny.skl riaditeľka bratislavskej zoo Júlia Hanuliaková.

Jednou z takýchto akcií je aj benefičný online koncert Hráme pre 20 ZOO, ktorý v nedeľu 9. mája o 17:00 hodine organizuje Liberecká zoologická záhrada.

"Tento unikátny online benefičný koncert  Dana Bártu, MIG21, No Name, Rybičky 48 a ďalších, je usporiadaný na podporu 20 ZOO záhrad združených v Únii českých a slovenských ZOO, ktoré sa kvôli niekoľkomesačnému uzatvoreniu počas pandémie ocitli v kritickej ekonomickej situácii," dodala Hanuliaková. Podporiť aj tú bratislavskú zoologickú záhradu môžete tak, že si na tento koncert kúpite vstupenku. Urobiť tak môžete TU.

(ms)

Páčil sa vám článok?