Hľadáte vhodnú škôlku pre dieťa?

9.4.2021
0

Zdroj: SMŠ Pramienok

Páčil sa vám článok?

Nástup do materskej školy je kľúčovým momentom tak pre dieťa, ako aj pre rodičov. Kvalitné predškolské vzdelávanie, vnímavý a individuálny prístup k deťom, zdravú stravu, rozľahlý interiér aj vonkajší priestor so záhradou nájdete v súkromnej materskej škole Pramienok v bratislavskej Petržalke.

Deti vyučujú podľa moderných pedagogických postupov formou hry, experimentov a zážitkov. Zápis na školský rok 2021/22 je spustený a záujemcovia sa môžu zúčastniť aj na dni otvorených dverí online.

 

Výber vhodnej škôlky s vnímavým prístupom

Správny mix rodičovskej lásky a kvalitného vzdelávania v predškolskom zariadení je základom harmonického vývoja každého dieťaťa. Hoci platí, že každému drobcovi je najlepšie v blízkosti svojich rodičov, vo veku okolo troch rokov prichádza čas na socializáciu s rovesníkmi, nové vnemy a učenie sa samostatnosti. SMŠ Pramienok vytvára pre deti bezpečné a podnetné prostredie na vyrovnaný rozvoj detskej osobnosti s ohľadom na jeho individualitu a záujmy.

Zdroj: SMŠ Pramienok

​Ako hovorí riaditeľka materskej školy Andrea Pisárčiková: „Nástup do materskej školy je pre dieťa obrovskou zmenou v jeho živote. Naše vnímavé pani učiteľky vedia, že citlivý a individuálny prístup ku každému dieťaťu je mimoriadne dôležitý pre úspešné zvládnutie prvých krokov v novom prostredí a vytvorenie si vzájomnej dôvery. V počiatkoch bývajú aj slzičky, ale to je prirodzené, deti si postupne zvykajú na odlúčenie od rodičov. My im vďaka nášmu adaptačnému programu vychádzame v ústrety a darí sa nám to úspešne už ôsmy rok.“

Zdroj: SMŠ Pramienok

Materská škola Pramienok – partner rodičov vo výchove a vzdelávaní

Žiadna materská škola nenahradí rodičovskú lásku, ale môže byť predĺženou rukou vo výchove a vzdelávaní. V SMŠ Pramienok dbajú na kvalitu vzdelávania, vyučujú podľa moderných pedagogických poznatkov, ako je raná stimulácia metódou Glenna Domana, osem inteligencií podľa Gardnera, Hejného matematika, metóda fonematického uvedomovania podľa Eľkonina, venujú sa aj hrám v anglickom jazyku či zdravotným cvičeniam. Neoddeliteľnou súčasťou je kvalitný program prípravy detí na prechod do základnej školy. „S deťmi sa učíme formou hry, zážitkov a experimentov tak, aby bolo pre ne učenie zábavou a radosťou,“ dopĺňa riaditeľka SMŠ Pramienok.

Spoločné hodnoty

Súkromná materská škola Pramienok vznikla z iniciatívy rodičov a patrí medzi vyše 500 školských zariadení v 60 krajinách sveta, postavených na úspešnej spolupráci rodičov a učiteľov. Ide o prvú a jedinú súkromnú materskú školu,  ktorá kombinuje výchovno-vzdelávací proces s osobným a duchovným rozvojom detí v súlade s kresťanskými hodnotami. „Pevnou súčasťou nášho programu je rozvíjanie pozitívnych charakterových vlastností detí, budovanie dobrých návykov – vedieme deti k samostatnosti, spoločenskému správaniu, sociálnym zručnostiam a správnym návykom v stravovaní,“ vysvetľuje Katarína Rácz, projektová manažérka materskej školy Pramienok.

Zdroj: SMŠ Pramienok

Deň otvorených dverí online v SMŠ Pramienok – 14. 4. 2021 streda o 17.00 h
Po zaregistrovaní sa na webe škôlky dostanú rodičia do mailovej schránky prístup k pripojeniu sa na deň otvorených dverí. Z bezpečia svojho domova sa môžu informovať o všetkom, čo ich v súvislosti s nástupom ich detí do predškolského zariadenia zaujíma.

Viac informácií o súkromnej materskej škole Pramienok nájdete na www.skolkapramienok.sk. Sledujte jej aktivity aj na sociálnych sieťach, facebookovom profile skolkapramienok alebo na instagramovom účte skolkapramienok.

Zdroj: SMŠ Pramienok

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?