5 výhod exteriérového tienenia v porovnaní s interiérovým

16.12.2020

Zdroj: BUILDING Shutter Systems

Páčil sa vám článok?

Chystáte sa stavať, rekonštruovať alebo skrátka vylepšiť vaše bývanie a váhate medzi vonkajším a vnútorným tienením? Zatiaľ čo kedysi investori vyžadovali exteriérové rolety alebo žalúzie len zriedka, dnes patrí tieniaca technika k štandardom stavebných projektov a rekonštrukcií.

Existuje na to mnoho dôvodov a my vám teraz predstavíme tie najpresvedčivejšie argumenty, prečo chcieť exteriérové tienenie.

Šetrí, chráni, zdobí. A aké sú ďalšie výhody vonkajšieho tienenia?

1. Udržuje tepelný komfort v miestnosti po celý rok

Funkciou exteriérovej tieniacej techniky zďaleka nie je len vytvorenie tieňa v miestnostiach. Ešte dôležitejšia funkcia roliet a žalúzií predsadených zvonku pred okná je zabránenie prehrievaniu okenného skla a tým aj interiéru za ním. V lete takto dosiahnete zníženie teploty v miestnosti o 3 ⁠–⁠ 7 °C bez použitia klimatizácie. Hlavne v zime vám predokenné rolety pomôžu obmedziť tepelné straty. Vonkajšie tienenie vysunuté z rolovacieho boxu vlastne funguje ako účinná izolácia.

2. Chráni okná proti nečistotám a poveternostným vplyvom

Vďaka umiestneniu môžete tienenie používať ako taký štít okien. Tienenie vysunuté z boxu ochráni okná pred krúpami, snežením, ale aj dažďom alebo vetrom, s ktorými sa na oknách usadzujú vo väčšej miere nečistoty. S vonkajším tienením jednoducho predĺžite životnosť vašich okien a ich prirodzený vzhľad.

3. Tlmí hluk prichádzajúci zvonka

Túto funkciu oceníte hlavne v noci alebo počas odpočinku. Vysunuté tienenie so zavretými lamelami dokáže čiastočne odhlučniť ruchy z ulice, hudbu alebo štekot psa a dopriať vám tak nerušený spánok. V prípade vonkajších roliet môžete na tieto účely použiť lamely vyplnené PUR penou, ktoré sú účinnejšie ako žalúzie.

4. Dá sa ovládať diaľkovo alebo prostredníctvom riadenia inteligentného domu

V porovnaní s interiérovým tienením ponúkajú vonkajšie rolety na okná možnosť na diaľku ovládať zatienenie jedného alebo všetkých okien v dome naraz. Čím ďalej tým väčšiu obľubu nachádza medzi zákazníkmi aj ovládanie nadradeným systémom – tzv. inteligentným domom.

Zdroj: BUILDING Shutter Systems

5. Funguje ako dizajnový prvok architektúry domu

Vďaka možnosti lakovania jednotlivých lamiel roliet a žalúzií vrátane ostatných viditeľných dielov je vonkajšie tienenie obľúbeným prvkom architektov, pomocou ktorého dotvárajú dizajn fasády. Tienenie je možné nechať úplne splynúť, zladiť so strechou alebo oknami alebo ho nechať vyniknúť pomocou výrazného odtieňa. Niektorí výrobcovia, vrátane výrobcu značky Minirol, ponúkajú dokonca lakovanie spôsobom „bicolor” tak, aby každá strana lamely mala inú farbu. Môžete tak farbu tienenia zladiť s interiérom aj exteriérom vášho domova.

Ak chcete zistiť detaily o zadovážení vonkajších roliet, kontaktujte zavedenú značku tienenia priamo na jej webe.

Zdroj: BUILDING Shutter Systems

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?