FOTO: Nový obchod na Slovensku!

24.9.2020

Zdroj: Claudia Škrabáková

Páčil sa vám článok?

Otvorili sa nové potraviny Žabka na Mierovej ulici v Ružinove! Otvorené sú každý deň od 6. do 23. hodiny.

Boli sme dnes pri slávnostnom prestrihnutí pásky a pri otvorení novej predajne - prvej predajne na Slovensku. Nový obchod Žabka sa nachádza v mestskej časti Ružinov v polyfunkčnom komplexe Perla Ružinova. Pôsobí ako súčasť skupiny Tesco, koncept preberáme od susedov z Českej republiky, pôvodne je z Poľska a funguje na báze franchisingovej spolupráce, čím prináša možnosť viesť svoje vlastné podnikanie podnikateľom, ktorí si na to netrúfnu vo vlastnej réžii. Každý získa plne vybavenú predajňu s pravidelným zásobovaním, osvedčený podnikateľský model, know-how, školenia a podporu v podobe skúseností ľudí z maloobchodu.

"Za to, že tu dnes stojíme, patrí veľmi veľká vďaka všetkým tým, ktorí sa na tom podieľali - všetci kolegovia a tiež pán Alan Jantošovič, náš prvý franchizant. Stálo nás to všetkých týchto nových ľudí v tíme veľa času a veľa energie." uviedol Miroslav Ďurana, generálny manažér Žabky na Slovensku.

Zdroj: Claudia Škrabáková

Priestory sú v sieťových vnímaniach asi v najmenšom rozmere. ​Na 105 metroch štvorcových predajnej plochy nájdete sortiment 2000 rôznych položiek. Snahou bolo vybrať všetky zákaznícky najžiadanejšie a najsilnejšie značky. V sortimente nájdete aj výber produktov pre ľudí s rôznymi, v dnešnej dobe stále bohužiaľ viac rastúcimi, intoleranciami, pre vegánov a tiež tovar pre mladších, modernejších ľudí - talianske/španielske výrobky, ázijská kuchyňa, zdravý životný štýl.

Sladkosti, slané pochutiny, pečivo, bezlepkové výrobky, drogéria, nápoje, trvanlivé aj čerstvé potraviny. Ich snaha je v jednoduchosti, praktickosti a rýchlosti - obchod nemá za cieľ nahrádzať plnohodnotný obchod, kde robievajú ľudia veľké nákupy. Do sortimentu sa snažili zakomponovať produkty, ktoré by si samy v obchode kúpili a stavili na vlastné pocity, za produkty sa vedia postaviť a snažia sa dbať na lokálnosť potravín. Nájdete tam ale aj časť produktov, ktoré vo veľkých reťazcoch nenájdete: čerstvé potraviny so zárukou 5-7 dní.

Ideálne je prísť si do obchodu nakúpiť peši, parkovať je však možné v priľahlých uličkách.

Zdroj: Claudia Škrabáková

V deň otvorenia Žabky (24.09.2020) majú prví návštevníci ako darček čerstvú kávu a chutný koláč zdarma.

​(CŠ)

Páčil sa vám článok?