Juraj Káčer končí na magistráte ako viceprimátor: Od zajtra bude šéfovať Sociálnej poisťovni

9.9.2020
Juraj Káčer

Zdroj: archív bn

Páčil sa vám článok?

Juraj Káčer sa vzdal funkcie námestníka primátora pre šport, školstvo a bezpečnosť. Vládny kabinet ho vymenoval za šéfa Sociálnej poisťovne, doterajší šéf poisťovne Ľubomír Vážny bol dnes vládou odvolaný. Káčera vo funkcii nahradí mestská poslankyňa Zdenka Zaťovičová.

Poslanec Smeru Ľubomír Vážny nečakane skončil ako riaditeľ Sociálnej poisťovne, ktorým bol od roku 2016. Dnes ho odvolala vláda na návrh ministra práce Milana Krajniaka. Vláda vymenovala jeho nástupcu, je ním bratislavský komunálny politik a námestník primátora pre šport, školstvo, bezpečnosť a komunikáciu s BSK Juraj Káčer. Nástupca Káčer nastúpi do funkcie už vo štvrtok. "Počnúc zajtrajším dňom preberie agendu chodu Sociálnej poisťovne," uviedol minister Krajniak a avizoval, že dúfa, že nový riaditeľ zo Sociálnej poisťovne urobí modernú funkčnú inštitúciu. "Očakávam, že do 2 rokov bude modernou inštitúciou s proklientskym prístupom," povedal dnes na brífingu minister Krajniak. 

Juraj Káčer je aktuálne aj miestnym poslancom mestskej časti Dúbravka, poslancom BSK aj poslancom v mestskom zastupiteľstve. Je tiež členom rady Environmentálneho fondu.

Káčer sa  vzdal funkcie viceprimátora, no komunálnym poslancom zostáva, lebo chce dokončiť projekty, ktoré začal. Káčer uviedol, že mandát krajského poslanca ešte zváži. Rozhodol sa však vzdať postu miestneho poslanca v bratislavskej mestskej časti Dúbravka.

"Myslím si, že zahodiť desaťročné pôsobenie v komunálnej politike a nedokončiť projekty by bola škoda. Samozrejme, ak by to ovplyvňovalo moje fungovanie v Sociálnej poisťovni, tak to zvážim, ale verím, že sa to dá zvládnuť, prepojiť i využiť skúsenosti," povedal po rokovaní vlády Káčer na margo svojho zotrvania ako poslanec bratislavského mestského parlamentu.

Dodal, že  je to pre neho veľká manažérska výzva a dúfa, že zúročí svoje doterajšie pôsobenie v rôznych sférach. "Môžem vám sľubiť, že od zajtra sa do svojej funkcie pustím naplno a budú za mnou vidieť čoskoro aj výsledky," doplnil Káčer.

Podľa vyjadrenia ministra Krajniaka je odvolanie Vážneho zo Sociálnej poisťovne dôvodné. Od nového šéfa si sľubuje napríklad zníženiu počtu informačných systémov v poisťovni. Momentálne ich je podľa Vážneho až 47.

O stanovisko a informáciu, kto obsadí stoličku viceprimátora, ktorú v doterajšom vedení zastával Káčer, sme požiadali aj mesto Bratislava. Hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová nám potvrdila, že Juraj Káčer dobrovoľne ukončil svoje pôsobenie na magistráte. "Na pozícii námestníka primátora hlavného mesta Bratislava dochádza k personálnej zmene. Naďalej zostáva predsedom poslaneckého klubu Team Bratislava – Zmena zdola a poslancom mestského zastupiteľstva," informovala banoviny.sk Katarína Rajčanová.

Tiež nám potvrdila, že na pozíciu námestníčky primátora hlavného mesta Bratislava nastupuje poslankyňa mestského zastupiteľstva Zdenka Zaťovičová z rovnakého poslaneckého klubu. Zaťovičová je druhé volebné obdobie bratislavskou mestskou poslankyňou za Dúbravku. V minulosti bola aj dúbravskou miestnou poslankyňou.

"Za Jurajom mi bude smutno, lebo je človek s veľkou skúsenosťou a ochotou pomôcť dobrej veci. Ako nováčik v komunálnej politike som od neho dostal veľa dobrých rád. V každom prípade mu želám veľa úspechov na jeho novej pozícii a verím, že Bratislava v ňom stále bude mať spojenca. Jurajove hlavné témy – Dúbravka, šport a školstvo budú mať silné zastúpenie v osobe Zdenky Zaťovičovej a už teraz sa teším na našu spoluprácu," vyjadril sa na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo.

(nc)

Páčil sa vám článok?