FOTO Tip na výlet: Z rozhľadne na Veľkej Homoli pri Modre uvidíte nádheru Karpát

6.6.2020
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Nová rozhľadňa na Devínskej Kobyle ešte nie je v prevádzke, no ak si túžite vychutnať zážitok výhľadu do okolia, môžete zájsť aj na vrch Veľká Homoľa pri Modre. Tu sú fotografie, aký obraz sa vám naskytne v týchto dňoch.

Rozhľadňa Alexandra Filípka, ktorú postavili na jeseň 2018, sa týči sa nad vinohradníckym mestečkom Modra. Na vrchol vás dovedie viacero turistických trás, ak sa chcete vybrať najkratšou, vyrazte zo Zochovej chaty. Aktuálne fotografie výhľadu zverejnil na svojej stránke Bratislavský samosprávny kraj. 

Rozhľadňu vybudovalo mesto Modra na mieste drevenej veže, ktorá podľa statikov už nespĺňala bezpečnostné parametre.

Pôvodnú vežu rozobrali v roku 2016, výstavba tej novej v roku 2018  trvala päť mesiacov. Rozhľadňa nesie meno po Alexandrovi Filípkovi. "Bol lesným správcom v modranskom lesoparku a dá sa povedať, že bol aj otcom cestovného ruchu v tejto oblasti," informovala po jej dostavaní Miroslava Kišoňová z turisticko-informačného strediska mesta Modra.

FOTOGALÉRIA:

​K rozhľadni vedú značkované trasy z Pezinka aj Modry. "Dostať sa sem dá z hociktorých strán, je to veľmi príjemná prechádzka, vhodná pre rodiny s menšími deťmi. Z rozhľadne vidieť nielen okolie Malých Karpát, ale aj oblasť okolo Nitry a aj časť rakúskych Álp," dodala Kišoňová.

Zdroj: TASR

​Rozhľadňa krátko po dokončení.

Vrchná vyhliadková plošina je vo výške 20,4 metra. Na vrchol vedie 120 schodov. Rozhľadňa je otvorená počas celého roka, vstup je voľný.

​​Veľká Homoľa je v južnej časti Malých Karpát asi 4 km severozápadne od mesta Modra, vedie k nej napríklad turistický chodník od autobusovej zastávky Zochova Chata.

(ms)

Páčil sa vám článok?