Donáška potravín pred vchod – ideálna alternatíva nákupov v čase koronavírusu

3.4.2020

Zdroj: Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Koronavírus zastihol väčšinu obyvateľov nepripravených. Asi len málokto má v špajze rezervy jedla na dhšiu dobu dopredu. Či už ste si stihli urobiť zásoby ešte pred zavedením preventívnych opatrení alebo chodievate nakupovať aj teraz, donáška potravín priamo pred váš vchod predstavuje určite výraznú pomoc a zjednodušenie už i tak dosť zložitej situácie. Preto sme sa rozhodli pozrieť na to, kde všade si v týchto dňoch môžete v rámci Bratislavy a blízkeho okolia takúto donášku potravín objednať.

_

MALINA potraviny

Zdroj: MALINA potraviny

K prvým, ktorí zareagovali na zmenenú situáciu a spustili donášku, patrí sieť predajní s čerstvými potravinami MALINA. Každý deň dovážané čerstvé ovocie a zelenina, denne pripravované ovocné, zeleninové a klasické šaláty, na predajni vypekané croissanty, niekoľkokrát denne pečené bagety, rožky, pečivo... To všetko a ešte omnoho viac si môžete nechať doviezť priamo k vám domov v rámci Bratislavy a okolia, prípadne si objednaný tovar môžete vyzdvihnúť na ktorejkoľvek z 24 kamenných predajní v Bratislave. Okrem základných potravín, sladkostí či mliečnych výrobkov sú ponuke aj niektoré produkty drogérie. Ako jedny z mála potravín majú navyše stále v ponuke aj droždie, ochranné rúška, rukavice a dezinfekčné prostriedky. Objednaný tovar vám dovezú už v priebehu niekoľkých hodín, najneskôr do 24 hodín od objednania. Pri nákupe nad 50 € je doprava v rámci Bratislavy zadarmo.

Viac informácií a nakupovať môžete na www.malina.sk
Nákup si môžete objednať aj telefonicky v pondelok až piatok od 8.00 do 15.00 hod. na telefónnom čísle +421 902 119 957.

_

HOP SEM POTRAVINY
Expresné doručovanie nákupov

Zdroj: DELIA

Kamenné predajne DELIA potraviny zareagovali na aktuálnu situáciu a vyťaženosť ich e-shopu s potravinami eDelia.sk a spustili v týchto dňoch expresné doručovanie nákupov cez stránku www.hopsempotraviny.sk. Postup nákupu je veľmi jednoduchý. Stačí si vybrať produkty zo zoznamu, zavolať na vyššie uvedenú infolinku a nadiktovať vybrané položky zo zoznamu, prípadne zaslať vyplnený nákupný zoznam produktov e-mailom. Nákup vám bude následne doručený v ten istý deň alebo najneskôr počas nasledujúceho dňa od objednávky. Nákupy vám doručia v rámci celej Bratislavy a v okolí 20 km od obchodného centra VIVO! (bývalé OC Polus city center).

Viac informácií nájdete na www.hopsempotraviny.sk.
Nákup si môžete objednať telefonicky na telefónnych číslach +421 901 900 951/+421 901 900 330 každý deň v čase od 08.00 do 17.00 hod. alebo počas celého dňa zaslaním e-mailu s priloženou objednávkou na adresu donaskadomov@deliapotraviny.sk.

_

Fresheees
Online zelovoc

Zdroj: Fresheees

Moderný online zelovoc Fresheees doručí lahodné ovocie až k vám domov v rámci celého Bratislavského kraja a veľkej časti Slovenska. Máte chuť na mladé thajské kokosy či skutočne čerstvý karibský ananás, ktorého chuť sa nedá porovnať s ananásom z bežných obchodov? Žiadny problém, je to otázka niekoľkých klikov. Okrem širokej palety kvalitného „fresh“ ovocia sú v ponuke Freshees napr. aj orientálne koreniny, orechy a sušené ovocie, ryby a kopec ďalších produktov.

Objednávať si môžete cez web www.fresheees.com.

_

Locals
Tradičné slovenské dobroty a šaláty

Zdroj: Locals.sk

Locals, to sú tradičné slovenské dobroty a šaláty prvotriednej kvality. Kto by nemal chuť na domáce plnené parené buchty, zemiakové gule, plnené lokše či originálne šaláty? Donáška je zabezpečená v celej Bratislave. Ku každej objednávke je pribalený darček - chutné a zdravé ovocie.

Viac informácií a nakupovať môžete na www.locals.sk.

_

Potravinyazdomov.sk
Dovoz potravín až domov

Zdroj: hopefamily.sk

Spoločnosť HO&PE FAMILY s.r.o. sa už 12 rokov venuje výrobe a distribúcii potravín do obchodov či reštaurácií. Jej pirohy, šúľance, či knedličky sa predávajú pod značkou Stará mama a sú neohrozeným lídrom na trhu. V reakcii na aktuálnu situáciu spoločnosť vytvorila e-shop s donáškou pre domácnosti www.potravinyazdomov.sk. Nájdete tu výrobky a mrazené hotové jedlá, ale aj 2500 rôznych tovarov. Vybrať si môžete zo širokej ponuky potravín, ovocia a zeleniny, mäsa, mäsových, syrových a múčnych polotovarov, zmrzliny a dezertov, ako aj hygienických potrieb pre domácnosť. Pirohy, rezeň či vyprážaný syr Stará mama pripravíte svojej rodine za 10 minút a neminiete na to viac ako 1€ za porciu. Chrumkavý a voňavý chlieb od 0,79 € si dopečiete doma z predpečeného polotovaru a zabavíte pri tom aj deti.
HO&PE FAMILY je držiteľom ceneného európskeho certifikátu kvality IFS. Spĺňa tak najprísnejšie kritéria pre hygienu a kvalitu. Používanie rúšok a rukavíc, odbery sterov a vzoriek a denná sanitácia strojov a priestorov sú samozrejmosťou. Mimoriadne prísne pravidlá dodržiava spoločnosť aj pri donáške, používa výhradne vlastné vozidlá a dbá na najvyššie hygienické štandardy u áut aj vodičov.

Objednávať môžete na www.potravinyazdomov.sk alebo telefonicky na čísle +421 52 42 60 970.

_

Starý mäsiar

Zdroj: Starý mäsiar

Napriek mnohým aféram so zahraničným mäsom nie je v našich obchodoch a často ani mäsiarstvach dostatok slovenského mäsa. Údeniny sú balené, napichané kopou éčok, mäso je cestovateľské – teda také, ktoré precestovalo často polku Európy. To však nie je prípad mäsiarstiev Starý mäsiar, ktoré nadväzujú na tradíciu bratislavských mäsiarstiev Achberger. Tu nájdu zákazníci poctivé slovenské mäso z preverených fariem. Starý mäsiar si ho vyrába a rozrába v Pezinku a zásoby dopĺňa z fariem na Myjave a na Žitnom ostrove. Či už zvolíte obľúbenú klasiku, ako je bravčové karé či kuracie prsia, alebo sa rozhodnete pre nejakú fajnovú údeninku, poctivá slovenská kvalita je zaručená. Rozvoz je realizovaný po celej Bratislave do 24 hodín. Väčšina bratislavských štvrtí a ulíc má dopravu zdarma pri objednávke nad 30 €.

Viac informácií a nakupovať môžete na www.starymasiar.sk.

_

KON – RAD
Online nákup - dovoz potravín a nápojov

Zdroj: KON - RAD

Známa spoločnosť KON – RAD v Bratislave upravila svoje veľkoobchodné podmienky a sprístupnila možnosť on-line nákupu a dovozu potravín a nápojov, vína, alkoholu, priemyselného a drogistického tovaru až ku vám domov – odteraz je možné vykonať objednávku nielen pre právnické osoby, ale aj pre fyzické osoby. Sortiment ponuky produktov sa nemení, ale je možné objednať už od 1 ks – za veľkoobchodné ceny. Najskôr je potrebné sa registrovať, ceny uvidíte až po prihlásení. Využite túto možnosť, nejazdite zbytočne do kamenného obchodu a aj takto prispejeme všetci ku skoršiemu zastaveniu aktuálnej situácie.

Tip: pri objednávke nad 50 € s dph je doprava v rámci Bratislavy a širšieho okolia Bratislavy bezplatná, pod 50 € poplatok 6 € bez dph. Platba je možná aj kartou, odovzdanie tovaru prebieha bezdotykovo. Pred odoslaním si pozorne skontrolujte objednané balenia a množstvá. Novinkou je možnosť objednania potravinového balíčka (na obrázku vľavo) v rámci celej SR za cenu 28,88 € s dph.

Viac informácií a nakupovať môžete na www.kon-rad.eu.
Nákup si môžete objednať aj telefonicky na telefónnych číslach na +421 2 3233 3000 - +421 2 3233 3010 (klapky majú od 000 po 010) v pracovné dni od 8.00 do 16.00 hod.

_

POLAR FOOD SLOVAKIA
Potraviny pre domácnosť z veľkoobchodu

Zdroj: POLAR FOOD SLOVAKIA

Polar Food Slovakia s.r.o. vznikla v roku 2012 s predsavzatím prinášať svojim zákazníkom za výhodné ceny kvalitný potravinársky tovar od overených dodávateľov a výrobcov. Firma sa zameriava okrem ponuky a distribúcie potravín pre veľkoodberateľov aj pre donášku potravín pre domácnosti v Bratislave a okolí. Ponúkajú možnosť objednávky už aj po kusových baleniach až k vašim dverám. Nakúpiť si môžete mäso a mäsové výrobky, ryby a morské plody, mliečne výrobky a vajcia, trvanlivé potraviny, zeleninu a ovocie, pečivo, polotovary, koreniny a ochucovadlá, tradičné domáce špeciality aj nepotravinový tovar. Objednávky sú vybavované v pracovné dni, zvyčajne do 48 hodín. Rozvoz tovaru je zabezpečený prostredníctvom vlastného vozového parku. Platba je možná aj kartou, pri platbe nad 50 € je dovoz zdarma.

Viac informácií nájdete na www.polarfood.sk/.
Kontakt: polarfood@polarfood.sk, +421 5556 9037 v čase od pondelka do piatka od 5.30 do 18.30 hod.

_

catering.sk
Kvalitná služba s kvalitnými produktami

Zdroj: Catering.sk

Na aktuálnu situáciu zareagovala aj cateringová spoločnosť Catering.sk. V čase, kedy na Slovensku oslavy a eventy nútene utíchli, spustila službu expresného doručovanie potravín. Stačí si vybrať produkty z ponúkaného zoznamu, nadiktovať ich na infolinku, prípadne zaslať e-mailom, a nákup máte ešte v ten istý deň alebo najneskôr na druhý deň doma. Donáška je zabezpečená v rámci celej Bratislavy len za 4 €. V sortimente Catering.sk nájdete mäso, mliečne výrobky, ovocie a zeleninu. Cenám plne zodpovedá nadštandardná kvalita služby aj samotného tovaru. Samozrejmosťou je prísne dbanie na hygienu.

Viac informácií nájdete na Facebook stránke catering.sk a na Instagramovom profile catering.sk. Aktuálnu ponuku si môžete vyžiadať aj mailom ma catering@catering.sk. Objednávať môžete telefonicky na čísle +421 911 177 811 od pondelka do nedele od 8.00 do 18.00 hod. Spoločnosť momentálne usilovne pracuje na spustení e-shopu, ktorý nakupovanie ešte viac zjednoduší.

_

KLAUDIUS.sk
Farmárske potraviny s láskou

Zdroj: Klaudius

Rodinná firma Klaudius sa predaju farmárskych výrobkov venuje už viac ako 15 rokov. Ich predajne s názvom „Špeciality zo salaša“ mnohí isto poznáte z Miletičky, Petržalkej tržnice či Trnavského Mýta. Majitelia dbajú na to, aby všetky predávané produkty spĺňali vysoký štandard. So všetkými farmármi, od ktorých odberajú tovar, sa poznajú osobne, spolupracujú s nimi roky a za ich výrobky sa vedia zaručiť. V sortimente spoločnosti nájdete obľúbené mliečne produkty ako je bryndza, kozie mlieko či syry, tiež mäso, údeniny, lahôdky, ryby a mnoho ďalších farmárskych produktov a kvalitných potravín. V súčasnej „korona-krízovej“ situácii spustila firma Klaudius donášku. V rámci nej okrem svojho tradičného sortimentu rozváža napríklad aj ovocie a zeleninu, čím sa snaží uľahčiť život ľuďom, ktorí si chcú popri farmárskych produktoch nakúpiť aj iné druhy tovaru, ale nechcú či nemôžu ísť do obchodu. Aj tieto doplnkové „externé“ potraviny vyberá Klaudius.sk s veľkou starostlivosťou, aby spĺňali vysoký štandard, na ktorý sú zákazníci zvyknutí. O tom svedčia aj pozitívne recenzie na Facebook stránke Klaudius.

Viac informácií nájdete na www.klaudius.sk.
Rozvoz si môžete objednať od pondelka do soboty v čase od 9.00 do 21.00 hod. Doručenie pri objednávke nad 65 € je zadarmo.

_

HOPIN SHOP
Objednajte si potraviny a drogériu cez jednoduchý e-shop!

Zdroj: HOPIN

Slovenská populárna aplikácia HOPIN, ktorá ešte pred dvoma týždňami vozila ľudí, sa rozhodla v tejto mimoriadnej situácii pomôcť tisíckam zákazníkov a vytvorila jednoduchý e-shop. Môžete si v ňom objednať potraviny a drogériu, ktorú doručia záujemcom už do 2 hodín až pred dvere. Expresne doručia aj ľubovoľné zásielky, jedlo či dokumenty.
Na výber sú rôzne druhy pečiva, zeleniny, ovocia, salámy, mliečnych výrobkov, sladkostí, mnoho iných chutných potravín a dokonca aj drogéria. Za nákup môžete zaplatiť jednoducho platobnou kartou cez e-shop alebo v hotovosti pri preberaní nákupu. Cena za doručenie v rámci Bratislavy je 3,50 €, mimo Bratislavy (okruh 25 km) je 6 €. Expresné doručenie stojí 10 €.
Okrem nákupov s potravinami vodiči HOPINu doručujú aj rôzne zásielky. Ak chcete doručiť balík, dokumenty, jedlo alebo iný typ zásielky rýchlo a spoľahlivo, odporúčame vyskúšať HOPIN aplikáciu. Služba je neustále online a váš balíček môže byť v cieľovej adrese už o 30 minút.

Viac informácií nájdete na www.hopin.sk.

_

FITMARKET.sk

Zdroj: Fitmarket

Kvalitné potraviny bez kompromisov, tak znie heslo Fitmarketu, malej predajne so širokou ponukou ovocia, zeleniny a slovenských produktov. Z palety kvalitných potravín si vyberú aj priaznivci BIO ovocia, bezlepkových, bezcukrových či VEGAN produktov. Veľkej obľube sa tešia aj prvotriedne mliečne výrobky, ako napríklad Zázrivá 100% ovčia bryndza či Zázrivá čerstvá ovčia hrudka. Donášky sú v rámci Bratislavy vybavované zvyčajne na druhý deň od objednania. Pri objednávke nad 40 € je donáška zadarmo.

Viac informácií a nakupovať môžete na www.fitmarket.sk.

Páčil sa vám článok?