Jarné prázdniny v Patinciach

21.1.2020
Páčil sa vám článok?

(pr) Rozmýšľate nad pobytom vo Wellness Hoteli Patince**** a chcete vedieť, čo všetko môžete objaviť v okolí? Patince ponúkajú možnosti pre rodiny s deťmi, romantické dvojice či páry v najlepších rokoch. Predstavíme Vám zaujímavé tipy na výlety v okolí hotela, ktoré sa oplatí vidieť.

Wellness Hotel Patince**** sa nachádza v najjužnejšej časti Slovenska, v kúpeľnom stredisku Patince. Táto oblasť patrí k jedným z najnavštevovanejším turistickým oblastiam na južnom Slovensku. Každoročne túto oblasť navštívi približne 15 000 turistov zo Slovenska, Čiech, Poľska a iných štátov. Oblasť je známa vďaka termálnemu prameňu, ktoré má v Patinciach už dlhú históriu. Dokumenty z 13. storočia už píšu o existencii teplých prameňov s liečivými účinkami a o existencii kúpeľov z rímskych čias. Termálna voda sa vyznačuje priaznivými účinkami na pohybové ústrojenstvo. Vhodná poloha Patiniec okrem relaxu vo vodnom svete ponúka aj zaujímavé výlety do okolia.

Zdroj: Wellness Hotel Patince

Cyklovýlet po Dunajskej cyklotrase

Neďaleko hotela sa nachádza Dunajská cyklotrasa, vďaka ktorej majú cyklisti, turisti a športovci možnosť obdivovať krásy Podunajského regiónu. Keďže sa nachádza na nížinatom teréne, cyklistiku na nej zvládnu aj malé deti, vďaka čomu je ideálna na rodinné výlety. Na bicykloch sa môžete vybrať k vinnym pivniciam, k historickým pamiatkam ako je Rímsky tábor v Iži, či k prírodným rezerváciám ako Pohrebište a Parížske močiare. Hostia si ani bicykle nemusia nosiť so sebou, vedia využiť požičovňu bicyklov v našom hoteli.  Každú sobotu môžu objaviť okolie hotela s inštruktorkou Nordic Walkingu, vďaka čomu si zábavnou formou si môžu aj zdokonaliť svoju kondíciu.

Podunajské múzeum

Milovníci histórie, archeológie či prírody si prídu na svoje v Podunajskom múzeu, ktoré sa nachádza v Komárne. V súčasnosti múzeum eviduje vo svojich zbierkach viac než 130-tisíc predmetov, ktoré sú rozdelené do viacerých expozícii. Okrem expozícii v hlavnej budove múzea, turisti môžu navštíviť aj vysunuté expozície v Komárne (Orazáreň, Rímske lapidáriu, Zichyho palác) alebo v blízkom okolí Komárna (Roľnícky dom  Martovce).

Nádvorie Európy

Na Nádvorí Európy v Komárne môžete obdivovať typické budovy niekoľkých štátov Európy na jednom mieste. Nájdete tu viac ako 40 domov typických napr. pre Wales, Taliansko, Írsko, Grónsko, Transylvániu či Vatikán. Za pozornosť stoja aj sochy na nádvorí, či veľká fontána.

Návšteva Ostrihomu

Za návštevu určite stojí aj mesto Ostrihom u našich južných susedov, ktoré sa nachádza na druhej strane rieky Dunaja oproti Štúrovu. Z jedného mesta do druhého sa dostanete aj pešo cez most Márie Valérie.  Ostrihom láka turistov nielen historickými uličkami bývalého kráľovského mestečka  a aj najväčšou bazilikou v Maďarsku.

Jarné prázdniny v Patinciach

Veríme, že Vám aj tieto tipy na výlet pomôžu aktívne využiť Váš pobyt  a premenia ho na nezabudnuteľnú dovolenku plnú zážitkov. Poponáhľajte sa, aby ste stihli využiť našu ponuku. My sa na Vás budeme tešiť.  Všetky info o pobytoch získate na rezervacie@wellnesspatince.sk alebo +421 917 654 875.

Zdroj: Wellness Hotel Patince

Páčil sa vám článok?