Pozreli sme sa na kvalitný riad Delimano Stone Legend
Zdroj: Shutterstock /SC
(pr) Pozreli sme sa na kvalitný riad Delimano Stone Legend
Delimano Stone Legend je rad, v Španielsku vyrábaného, vysoko kvalitného, nepriľnavého kuchynského riadu, ktorý kombinuje štýl s praktickosťou. Varenie s výrobkami Delimano je nielen zdravšie, ale aj rýchlejšie a ekonomickejšie.
Špeciálny povrch, ktorý obsahuje čiastočky kameňa umožňuje lepšie vedenie a distribúciu tepla pre rovnomernú tepelnú úpravu, čo vám dovolí variť pri nízkych a stredných teplotách. Okrem toho je nepriľnavý a odolný proti poškriabaniu, čo zaručuje extrémnu odolnosť v porovnaní s iným riadom. Sada riadu Delimano Stone Legend je komfortná, ľahko použiteľná a užívateľsky prívetivá možnosť, ktorá je vhodná na použitie na každom type sporáka vrátane indukcie!
Aktuálne výrobca zašiel ešte ďalej a svoj riad obohatil aj o medené čiastočky v rámci série Stone Legend Copperlux. Meď, ako vieme, má vynikajúcu vodivosť, riad sa vďaka nej rýchlejšie zohrieva a vaše varenie sa stáva ešte efektívnejším.
Delimano Stone Legend znamená zdravý, k vitamínom šetrný spôsob varenia, rovnako ako varenie na prírodnom horúcom kameni. Varenie so Stone Legend vedie k najlepším možným a zdravým výsledkom, ktoré poskytujú lákavé arómy, úžasnú chuť a nižší kalorický príjem. Zdravý rozdiel oproti tradičnému vareniu na horúcom kameni je v tom, že Stone Legend vám umožní variť rýchlo a bez tuku.
Čo robí riad Delimano Stone Legend tak výnimočným?
Už aj cez pohľad na nevýhody iného nepriľnavého, hliníkového alebo čisto medeného riadu okamžite pochopíte, že Stone Legend je iný:
-
- spomínané materiály môžu do potravín uvoľňovať chemikálie narúšajúce ľudské hormóny
- teflónom potiahnutý nepriľnavý riad môže uvoľňovať chemikálie vrátane PFOA a PTFE
- čistý hliníkový riad dokáže vylúhovať toxické látky, ktoré spôsobujú ochorenia, medzi inými aj Alzheimerovu chorobu. Dokonca aj najnovší eloxovaný hliníkový riad obsahuje vrstvu oxidu, ktorá zahusťuje povrch, čo môže viesť k toxicite hliníka.
- čistý medený riad môže viesť k otrave jedlom.
Okrem toho, že materiály, z ktorých Delimano svoje produkty vyrába neuvoľňujú do pokrmov žiadne chemikálie, sú 100 % bez obsahu PFOA a sú aj ekologické (smalt), ich jedinečnosť je zaručená práve unikátnym povrchom QuanTanium, ktorý obsahuje titánové, kamenné a medené partikuly.
Pozrime sa na materiálové zloženie tohto riadu aj podrobnejšie:
1 - vonkajšia vrstva smaltu na oceli (farebná)
2 - základná, prvá vrstva smaltu na oceli
3 - oceľ
4 - prvá vnútorná vrstva smaltu
5 - druhá vnútorná vrstva smaltu
6 - prvá vrstva Quantanium®
7 - druhá vrstva Quantanium® - obsahuje kamenné a medené čiastočky
8 - tretia vrstva Quantanium®
Benefity smaltu
- trvanlivosť
- adaptabilita - smaltovaný riad sa dá použiť na rôzne zdroje tepla
- veľmi dobre vedie a udrží teplo
- prirodzená nepriľnavosť
- jednoduchá údržba
- nehrdzavie, farba je trvácna
Benefity ocele
- trvácny
- neobsahuje nebezpečné látky
- dobre distribuuje a udržiava teplo
Benefity povrchu Quantanium®
- adaptabilný - vhodný pre všetky zdroje tepla
- vyslovene vhodný na indukciu - disponuje magnetickými vlastnosťami, vďaka ktorým sa rýchlo zohrieva na nižších nastaveniach teploty a tým zároveň
- šetrí energiu
- už na strednej teplote maximálny výkon
- vhodný do umývačky riadu
- varíte takmer bez oleja
- mimoriadne nepriľnavý
Benefity kamenných a medených častíc
- nepriľnavosť
- odolnosť
- rovnomerná a rýchla distribúcia tepla
- úspora energie
- dodávajú pevnosť a odolnosť
- meď zabraňuje tvorbe baktérií a zápachu
- kamenné častice zachovajú prirodzenú
- chuť jedla
Riad Delimano Stone Legend má ešte jednu veľmi praktickú výhodu. Môžete si ho zadovážiť jednotlivo,po kusoch, alebo ako sadu. Kolekcia zahŕňa pekáče, panvice a hrnce rôznych rozmerov a tvarov, resp. 3, 8, 10 a 19 kusové sady spolu so sklenenými pokrievkami. Je však pravdepodobné, že keď si kúpite prvú Delimano panvicu stanete sa “zberateľom” a budete chcieť mať kompletnú súpravu.
Ako udržiavať riad Stone Legend?
Táto sada riadu pripraví vaše pokrmy v "chef - kvalite" ak budete venovať čas a úsilie aj správnej starostlivosti. Tu sú pravidlá, ktoré vám pomôžu zachovať špičkový výkon a trvanlivosť vášho riadu:
- pred prvým použitím umyte riad horúcou saponátovou vodou, aby ste odstránili všetky zvyšky a nečistoty z výroby a prepravy. Dôkladne opláchnite a nechajte úplne uschnúť. Nie je ho potrebné "zľahka naolejovať" ako iné typy. Po prvom umytí je pripravený na použitie.
- používajte iba bezpečné kuchynské náradie - zostaňte na bezpečnej strane a vždy používajte plastové pomôcky (bez drsných hrán), drevené lyžice alebo silikónové náčinie a špachtle odolné voči teplu. Chránite tým povrch riadu a výrazne predlžujete jeho životnosť.
- varte len na nízkej až strednej teplote
- napriek tomu, že je riad vhodný do umývačky riadu, dajte prednosť radšej ručnému umývaniu. Riad Delimano Stone Legend stačí vytrieť papierovou utierkou, umyť v horúcej saponátovej vode, opláchnuť a pred uložením dôkladne usušiť.
- uchovávajte riad správne - pri stohovaní riadu vložte medzi jednotlivé kusy papierovú utierku alebo servítku, aby ste zabránili tomu aby dno jednej panvice poškriabalo povrch druhej. Prípadne nájdite takú možnosť ukladania riadu, ktorý minimalizuje kontakt s povrchom
A aby sme sa nevenovali len nezáživným technickým veciam, obráťme list a poďme variť. Na panvici Stone Legend CoppeLUX si dnes spolu pripravíme palacinky. A nie hocijaké, ale americké.
Palacinky s čokoládou a brusnicami
Európske alebo americké? Ak ste milovníkom palaciniek táto otázka vás už pravdepodobne napadla. Typické americké palacinky sú menšie, hrubšie a výdatnejšie, zatiaľ čo európske tenšie, väčšie a elegantnejšie. Obe môžu byť rovnako zdravé aj nezdravé, pretože tajomstvo spočíva vždy v ingredienciách. Najväčší rozdiel medzi týmito dvoma verziami je množstvo tekutiny použitej pri ich príprave. Americké palacinky sú hrubšie, takže nemusíte cesto riediť natoľko ako u ich európskej sestry, ktorá je tenšia, preto potrebujete oveľa viac mlieka alebo vody. A je tu ešte jeden rozdiel: Do amerických palaciniek sa zvyčajne dáva iba jedno vajce, zatiaľ čo do európskych často aj tri. A čo robí jednu z nich krásne nadýchanou a druhú tenkou? Menšia, ale vyššia verzia sa pripravuje s práškom do pečiva alebo jedlou sódou.Toto zvyšuje objem cesta, vďaka čomu je výsledok neuveriteľne mäkký a nadýchaný.
Čo budete potrebovať:
panvicu Stone Legend CopperLUX
1 šálku ovsenej múky
5 bielkov
1/2 krabice nízkotučného bieleho jogurtu
2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
1 lyžička jedlej sódy
1 šálka čerstvých brusníc
Postup prípravy:
- Vaječné bielka zmiešajte s jogurtom a vanilkovým extraktom.
- Zmiešajte suché prísady (ovsené vločky, kakaový prášok, prášok do pečiva), potom pridajte vaječné bielka.
- Do cesta pridajte brusnice, alebo čučoriedky a nechajte 5 minút odpočinúť.
- Panvicu Stone Legend CopperLux zahrejte na strednej teplote.
- Panvicu potrite papierovou utierkou kokosovým alebo iným olejom.
- ¼ cesta nalejte na panvicu, pečte niekoľko minút, kým sa v ceste netvoria bubliny.
- Palacinku otočte a za 90 sekúnd ju upečte do zlatohneda.
TIP - Prelejte roztopenou 70%-nou čokoládou pre ešte čokoládovejšiu chuť.
V tomto článku boli použité zdroje aj z týchto webov: