Doprajte si pocit exotického prostredia na vašej záhrade

22.7.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Milujete atmosféru letnej dovolenky? Túžite si každý jeden rok dopriať pohodlie a luxus krásnej pláže, záhrady plnej nádherných kvetov a osvieženia v príjemne teplej vode? Dnes už ale nemusíte preto cestovať až na druhý kraj sveta, stačí, ak si spolu s nami a na vlastnej záhrade zariadite luxusnú oázu pokoja.

„Dovolenka je čas, ktorý pracovníkom pripomenie, že podnik môže pokojne fungovať aj bez nich.“ (Earl Wilson)

Tak sa teraz o to pokúste, zabudnite na prácu, bude to celkom jednoduché, pretože my vám dáme dobrý návod! Záhrada v tropickom štýle už predsa dávno nie je len exotická záležitosť, ale aj romantické miesto, ktoré sa nachádza v blízkosti vášho domu. Základom je efektívne vyzdobiť priestor v okolí domu, ako aj výrazne zvýšiť celkovú hodnotu nehnuteľnosti.

Klimatické podmienky sú z roka na rok na pestovanie tropických plodov a kvetov optimálnejšie. Dôležité je, aby ste sa do celého procesu pustili s predstihom a plánovaním. Začíname!

Dlažba okolo bazéna bude v záhrade úplná nádhera

Prvou vecou na realizáciu myšlienky exotickej záhrady je štúdium miestnej klímy. Jeho hlavné charakteristiky, ako sú priemerné mesačné teploty, zrážky a vlastnosti vetra, budú potom východiskovým bodom pri výbere rastlín pre vašu záhradu.

Súčasťou nádhernej dovolenky a exotickej atmosféry je však aj vodná poloha a vlhkosť. More si k domu ale neprenesiete. Môžete ho ale nahradiť luxusným bazénom. Luxusným vďaka obkladu, ktorým je travertín. Takáto exotická a prírodná dlažba okolo bazéna vám zaistí požadovaný komfort a využitie plochy na plávanie do posledného detailu.

Slnečné plachty vytvoria tieň ako z jachty

Ponad krásne prostredie záhrady, ktorej súčasťou je dostatočne veľký bazén a množstvo exotických rastlín, sa bude „vznášať“ horúce Slnko, ktorého vtieravé a príliš ostré lúče môžu užívanie celej tejto pohody znepríjemniť. Aby ste to mu predišli, odporúčame vám vybrať si na záhradu alebo terasu vhodné tienenie. Z pevných a odolných materiálov, ktoré si poradia aj s tými najnáročnejšími podmienkami.

Vytvoriť oddychovú plochu a exotické prostredie nebude s pevnou slnečnou plachtou žiadny problém. Naklápací mechanizmus zjednoduší jej používanie a tieň si tak vytvoríte na každom jednom mieste.

Zbavte sa aj zelenej vody v jazierku

Ak by ste si chceli okolitú vlhkosť na vašej záhrade ešte zvýšiť, skúste sem inštalovať a umiestniť jazierko. Prírodný rybník je skvelou príležitosťou na pestovanie rastlín, ktoré milujú vlhkosť takmer bez akéhokoľvek úsilia. Väčšina z nich je veľmi krásna, avšak v obvyklej kvetinovej záhrade potrebujú časté zalievanie, ktoré nie je vždy možné. Vlhký breh rybníka im umožňuje prospievať a navyše celé vyzerá naozaj krásne. Ale pozor, aby sa vzhľad exotického prostredia v okolí tejto vodnej plochy zachovala čo najdlhšie, mali by ste si dať pozor na zelenú vodu v jazierku, čo znamená, správne sa o kvalitu vody a obsah toho, čo v nej je, pravidelne starať!

Prípravkov a prostriedkov na ošetrenie je na trhu naozaj veľa, občas ale treba vyčistiť vodnú plochu aj mechanicky. Povysávať opadané lístie zo stromov, vybrať trávu a kvety. Záhrada s novým bazénovým lemom a luxusnými slnečnými plachtami bude vedľa takéhoto jazierka vyzerať naozaj nádherne. S pokoseným trávnikom, chutnou limonádou z čerstvého ovocia a moderným grilom, môžete potom pokojne konkurovať aj tomu najvyhľadávanejšiemu dovolenkovému rezortu.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie