Kde počas veľkonočných sviatkov nakúpite potraviny? Ako budú otvorené obchody a nákupné centrá?

18.4.2019
0
Eurovea

Zdroj: eurovea.sk

Páčil sa vám článok?

Veľkonočný piatok, nedeľa i pondelok sú už tu. Zmapovali sme pre vás, kedy a ako v Bratislave v tomto období nakúpite a ktoré prevádzky zostanú otvorené v nákupných centrách. Našli sme však i mnoho obchodov s potravinami, ktoré nezatvoria ani cez sviatky.

Pripravili sme pre vás prehľad, kde a kedy môžete v Bratislave počas najbližších dní nakupovať. Zo zákona by mali byť obchody zatvorené počas Veľkého piatku, Veľkonočnej nedele i počas pondelka.  Na Zelený štvrtok sú obchody ešte otvorené podľa bežných otváracích hodín. Do prehľadu sme zaradili jednak hypermarkety, kde zvykneme zháňať potraviny, ale aj najznámejšie nákupné centrá. Výnimkou môžu byť niektoré reštaurácie, kiná, posilňovne, čerpacie stanice, lekárne, obchody na letiskách, v prístavoch, v ostatných zariadeniach verejnej hromadnej dopravy a v nemocniciach, či predajne cestovných lístkov či suvenírov.

Počas piatka, nedele a pondelka (19., 21. a 22. apríla) síce musí byť zo zákona zatvorené, príkaz sa však vzťahuje na predajne so zamestnancami. Malé potraviny, ak si napríklad majiteľ predáva sám a podobne, môžu byť otvorené. Prípadne niektoré  menšie reťazce dokázali zatiaľ zákon obísť tak, že sa predavačky stávajú na sviatočný deň konateľkami spoločnosti. 

Hypermarkety a supermarkety:

TESCO: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu a utorok otvára  od 7.00 h - štandardne.

TERNO: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu otvorené väčšinou do 20.00 h, ale v Auparku napríklad do 22.00 h, v utorok podľa bežných otváracích hodín.

KRAJ: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu otvorené do 20.00 h, v utorok podľa bežných otváracích hodín.

KAUFLAND: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

LIDL: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

METRO: V piatok štandardná otváracia doba, pre zlatých a strieborných zákazníkov od 7.00 do 22.00 h., v nedeľu zatvorené. V pondelok otvorené od 8.00 do 20.00 h., pre zlatých a strieborných zákazníkov od 7.00 do 20.00 h. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

BILLA: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

Nákupné centrá:

Eurovea:  V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené (nevzťahuje sa na kaviarne, reštaurácie, kino. kasíno, ktoré majú výnimku zo zákona a vlastné otváracie hodiny).  V sobotu a utorok od 10.00 do 21.00 h.

Avion: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené.   Nevzťahuje sa na Golem Club, ten je zatvorený iba v nedeľu, inak je otvorený od 8.00 do 22.00 h.

Bory Mall:  V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. Otvorené sú však niektoré reštaurácie, kino, detské centrum Buppi (okrem pondelka. Golem Club je zatvorený iba v nedeľu, inak je otvorený od 8.00 do 22.00 h.

Shopping Palace Zlaté piesky: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

Polus: V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V piatok  otvorené Primi, fitnescentrum, kino a Chocolate Brown  v nedeľu je otvorené iba kino, kasíno a Chocolate Brown, v pondelok otvorené Primi, fitnescentrum, kino, kasíno a Chocolate Brown. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

Aupark:  V piatok a v pondelok sú otvorené len vybrané služby a reštaurácie, v nedeľu okrem kina všetko zatvorené.

Central:  V piatok, nedeľu i v pondelok všetko zatvorené okrem fitnescentra Golem (to je  otvorené od 8.00 do 22.00 h, v nedeľu je zatvorené i to). V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

Danubia:  V piatok, nedeľu i v pondelok zatvorené. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

Cubicon: V piatok otvorené iba Fitness, salón XoXo, Subway, detské centrum Fun City, La Bodega, v nedeľu otvorené iba kasíno, La Maison des Waffles, Niké, Subway, la Bodega, v pondelok otvorené detské centrum Fun City, kasíno, La Maison des Waffles, La Bodega, Niké, Subway. V sobotu a utorok podľa bežných otváracích hodín.

    Potraviny (adresy) otvorené aj počas veľkonočných sviatkov:

    Bosákova 7    (Petržalka)

    Bottova 7 (AS)  (Staré Mesto)

    Budatínska 24  (Petržalka)

    Černyševského 42 (Petržalka)

    Jégého 12  (Ružinov)

    Krížkova 1  (Staré Mesto)

    Kvačalova 10   (Ružinov)

    Lužná 3 (Petržalka)

    Malokrasňanská 2 (Rača)

    Michalská 1 (Staré Mesto)

    Mliekarenská 19  (Ružinov)

    Osuského 3D   (Petržalka)

    Rezedová 5   (Ružinov)

    Rybárska brána (Staré Mesto)

    Šancová 94  (Nové Mesto)

    Štefánikova 24 (Staré Mesto)

    Tomášikova 11 (Ružinov)

    Záhradnícka  74 (Octopus)  (Ružinov)

    Záporožská 9   (Petržalka)

    Žilinská 2 (Staré Mesto)

    (ms)

    Páčil sa vám článok?