Mercedes-Benz EQC nastúpi v polovici roku 2019

14.12.2018

Zdroj: MCBA

Páčil sa vám článok?

(pr) Nový EQC, s predpokladaným elektrickým dojazdom vyše 450 km, príde na cesty ako prvý Mercedes-Benz značky EQ (Electric Intelligence) v polovici roku 2019.

Koncepčne EQC zodpovedá všetkým požiadavkám akumulátorového elektrického pohonu. Kompaktné elektrické hnacie ústrojenstvo s náhonom na všetky kolesá poskytuje vozidlu suverénne jazdné vlastnosti. Predbežne udávaná kombinovaná spotreba elektrickej energie je 22,2 kWh/100 km (pri nulových emisiách CO2). Prvý elektromotor ústrojenstva, umiestnený na prednej náprave, je optimalizovaný pre slabé až stredne ťažké zaťaženie. Druhý, na zadnej, určuje dynamiku. Oba spoločne dosahujú celkový výkon 300 kW a maximálny krútiaci moment 765 Nm.

Zdroj: MCBA

​Nové EQC zároveň využíva najnovšiu generáciu asistenčných systémov s novými funkciami pri riadení jazdy v zápche, extrémne tichý interiér okrem iného umožňuje predklimatizovanie a vozidlu nechýba ani pokrokový multimediálny systém.

Zdroj: MCBA

​Lítium-iónový akumulátor vozidla má kapacitu 80 kWh. EQC je sériovo vybavené vodou chladenou nabíjačkou a je tak pripravené na nabíjanie striedavým prúdom doma a na verejných nabíjacích staniciach. Až tri krát rýchlejšie prebehne nabíjanie prostredníctvom wallboxu Mercedes-Benz alebo jednosmerným prúdom napríklad cez CCS (Combined Charging Systems). V závislosti od stavu nabitia sa EQC na zodpovedajúcej nabíjacej stanici nabíja s maximálnym výkonom až 110 kW. Čas nabíjania vtedy predstavuje približne 40 minút z 10 na 80 percent stavu nabitia. 

Viac informácií o značke Mercedes-Benz nájdete na: www.motor-car.sk a www.mercedes-benz.sk

Páčil sa vám článok?