Ako to vyzerá, keď sa vizualizácia vášho interiéru premení na realitu?

14.12.2018

Zdroj: sc/Shutterstock

Páčil sa vám článok?

(pr) Móda nám nariaďuje nielen to, ako sa obliekať, ale diktuje aj spôsob navrhovania a zariadenia interiéru a celkového bývania. To znamená, že ak si potrpíte na moderné trendy, je čas na zmenu.

Farby sú pastelové

Izba vyzdobená v jednej farbe, je dnes úplne mimo aktuálneho trendu. Pravidlá hovoria jasne, musíte kombinovať. Pokiaľ však ide o dominantný odtieň, veľmi jasné tóny sú už minulosťou. V súčasnej dobe je relevantný celý pastelový rozsah farieb a dokonca aj pri použití viacerých tónov odporúčajú dizajnéri používať techniku mäkkého prechodu.

Ak ide o najmodernejšie farby, sú to béžové, pistáciové, ružové, modré, zlaté, strieborné, biele a šedé. Pre lepšiu predstavu si ale nechajte radšej vypracovať vizualizáciu  interiéru, ktorú potom môžete postupne premieňať na realitu.

Osvetlenie je šetrné

Osvetlenie zohráva pri navrhovaní interiéru veľmi dôležitú úlohu, preto by ste mu mali venovať pozornosť. Veľké okná s modernými vertikálnymi žalúziami, vrátane podlahy a stropu, sa stávajú stálym trendom. Z času na čas ale potrebujete aj umelé osvetlenie, ktoré jednotlivé detaily dekorácie ešte viac zvýrazní.

Večerné svetlo by malo byť viacúrovňové a zahŕňať niekoľko scenárov. V súčasnosti sa dobre kombinujú šetrné LED pásy, ktoré tvoria celok a kompozíciu moderného nábytku a tak vyzdvihujú jeho krásu. Za zmienku stoja aj tradičné visiace lustre, ktoré sa dostávajú opäť do módy.

Nábytok čerpá z minimalizmu

Móda otvoreného rozloženia naznačuje prítomnosť voľného priestoru, ktorý stačí vyplniť univerzálnym nábytkom. Zmenila sa v prvom rade jeho výška. Sú to kreslá, stoličky, skrine a poličky, ktoré sa len mierne zdvihli nad zem a pripomínajú štýl, ktorý môže v mnohých smeroch prinášať závan východných kultúr. Teda žiadne veľké a masívne skrine, ale viac sektorové a minimalistické doplnky.

Príslušenstvo vytvára správnu kompozíciu

Medzi módnymi dekoratívnymi predmetmi zostávajú na vrchole prvky moderného umenia a naopak  staré veci. Vzhľadom na záujem o etno a eko štýl, nestrácajú na význame ani keramické výrobky s národnými vzormi.

Myšlienka všetkých druhov kompozícií by mala byť ale pripísaná stabilným trendom. V obývacej izbe nájdete niekoľko podlahových svietidiel, lampášov rôznych výšok, stojany, ktoré sa líšia konfiguráciou, ale zostávajú s rovnakým vzorom. Tiež police s hodinami, vázy, svietniky.

Rastie záujem aj o fotografie a viac menej čisté steny, na ktorých vyniknú ako dokonalý prvok zaujímavej dekorácie do bytu. V jednoduchosti je predsa krása, tak sa ju pokúste objaviť vo svojom interiéri aj vy.

Páčil sa vám článok?