VIDEO a ANKETA: Patrí pes do obchodu? Bratislavského rapera vyviedli z predajne s nábytkom. Aký je váš názor?

20.11.2018
Ikea-pes

Zdroj: instagram/phvaleriasanfilippo/TASR

Páčil sa vám článok?

Švédsky reťazec IKEA, ktorého predajňa u nás sa nachádza v Bratislave, nedávno pobúril slovenského rapera PIL C-ho. Chcel do nej totiž vojsť aj so svojím psíkom na rukách, ochranka ho však vyviedla. Možno by to nebolo prekvapujúce, ale v týchto dňoch internet doslova zaplavili fotografie z talianskej pobočky toho istého reťazca, kde dokonca prichýlili túlavých psov. Aký je váš názor? Vyjadrite sa v našej ankete.

Pil C sa so svojím krátkosrstým talianskym chrtíkom vybral do bratislavskej pobočky, čo sa však nestretlo s pochopením esbéeskára. Predajňa však pri vchode upozorňuje návštevníkov ikonkou zákazu vstupu so psom, ale ako popisuje raper na sociálnej sieti, namiesto upozornenia ho doslova vyviedli za doprovodu niekoľkých esbéeskárov, ako keby obchod vykradol. "Kráčal som po schodoch hore do predajnej časti, kde stáli SBS, ktorí videli, že idem so psom a asi až po 10 tich minútach ma prišli vyviesť von z obchodného domu," povedal pre Bratislavské noviny Pil C.

Podľa slov hovorkyne IKEY však strážnici chybu neurobili, do obchodného domu majú vstup povolený iba vodiace psy.  "Je nám ľúto, ak nastane situácia, keď naši zákazníci nie sú u nás spokojní. Návštevný poriadok IKEA neumožňuje voľný pohyb psov po obchodnom dome ani v našej reštaurácii, s výnimkou vodiacich psov. Dôvodom je dodržanie hygieny a bezpečnosti ostatných návštevníkov obchodného domu," informovala nás Zuzana Blažečková Janove, PR manažérka IKEA Bratislava.

PIL C a jeho pes Donatella:

Zdroj: Instagram PIL C

​Blažečková však dodala, že im záleží na osude opustených zvierat, a preto sa snažia pomáhať inými spôsobmi, napríklad aj jarnou zbierkou starších diek a textílií, ktorú pravidelne organizujú pre zvieratá. Zbierky z obchodného domu v Bratislave putujú napríklad psíkom do Slobody zvierat.

Bratislavská IKEA argumentuje, že k psom má pozitívny vzťah:

Zdroj: Facebook/IKEA

​Internet však v týchto dňoch doslova zaplavili fotografie z talianskej pobočky tohto nábytkárskeho reťazca v meste Catánia, ktorej priestory v nepriaznivom počasí sprístupnili dokonca pre túlavé psy. 

VIDEO: Skupinu psov ležiacich v jednej zariadenej IKEA obývačke v Taliansku:

„Udivuje ma to. Nejde o žiadnu bežnú vec,“ vyjadrila sa pre portál thedodo.com Talianka Martine Taccia a dodala: „Psy od zamestnancov spoločnosti IKEA a zákazníkov dostávajú denný prísun jedla. Niektoré dokonca v zákazníkoch našli svoju rodinu a odišli s nimi domov.“ Na instagrame nájdete veľa iných fotiek momentiek psov ležiacich v nákupnom dome, ktoré zachytili nakupujúci. Prístup miestnych Talianov bol teda prevažne pozitívny.

Psy v talianskej pobočke IKEA:

Zdroj: instagram/mariolt82

Zdroj: instagram/valeria_antipatico

Zdroj: instagram/phvaleriasanfilippo

Pri pohľade na fotografie nám však napadlo, či nejde v prípade talianskej pobočky iba o marketingovú kampaň. O vyjadrenie v mene spoločnosti sme požiadali hovorkyňu slovenskej pobočky, článok budeme aktualizovať.

Aký je váš názor? Mali by do obchodov púšťať aj psov? V našaj ankete máme na mysli prípad, keď ide o psa v sprievode majiteľa.

​Spoločnosť IKEA sa tiež podieľala na programe spoločnosti Home for Hope, ktorým sa snažila apelovať na ľudí, aby uprednostnili adopciu psov pred ich kúpou. IKEA spolu so združením vytvorili z reálnych fotografií prostredníctvom papierovej lepenky zvieratká. Psy v zátišiach sú potom umiestnené v showroome IKEA na miestach, kde väčšinou by ste vo svojom dome či byte psa očakávali, sedí na koberci, roztiahne sa na pohovke a na kobercoch. 

(nc)

 

   

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie