Nová športovejšia Trieda B ponúkne aj 8-stupňovú dvojspojkovú prevodovku

16.11.2018

Zdroj: MCBA

Páčil sa vám článok?

(pr) Nová športovejšia Trieda B značky Mercedes-Benz vyzerá dynamickejšie vďaka dlhému rázvoru s krátkymi prevismi, dozadu mierne klesajúcou líniou strechy a väčším diskom s priemerom 16 až 19 palcov. Jazdí agilnejšie a poskytuje viac komfortu.

Priestrannejší interiér novinky (pri rázvore 2 729 mm) disponuje osobitným dizajnom prístrojovej dosky. Vykrojenie nesie pred vodičom úplne voľne stojacu obrazovku dostupnú v troch vyhotoveniach: s dvoma 7-palcovými displejmi, s jedným 7- a jedným 10,25-palcovým displejom a v širokouhlej verzii s dvoma 10,25-palcovými displejmi. Voliteľne je k dispozícii projekčný displej. Intuitívne rozhranie multimediálneho systému MBUX schopného učiť sa má v reálnom čase renderovanú trojrozmernú grafiku i ovládanie hlasom „Hey Mercedes“. Nechýba vylepšená geometria sedadiel, pričom vodič sedí o 90 mm vyššie, ako v Triede A.

Zdroj: MCBA

​Moderné asistenčné systémy novej Triedy B s rozsahmi funkcií z Triedy S zabezpečujú aktívnu bezpečnosť na vrchole segmentu. V určitých situáciách dokáže prvýkrát jazdiť čiastočne automatizovane. Dopravné dianie v okolí vozidla sníma vylepšenými kamerovými a radarovými systémami až do vzdialenosti 500 m pred vozidlom a na asistenčné funkcie využíva kartografické a navigačné údaje.

Zdroj: MCBA

​Pri uvedení od februára 2019 bude v ponuke päť motorizácii. Dve benzínové s objemom 1,33 litra s odpájaním valcov a tri dieselové. Ďalšie motorizácie ako aj verzie s pohonom všetkých kolies 4MATIC budú nasledovať neskôr.

 Viac informácií o značke Mercedes-Benz nájdete na: www.mercedes-benz.sk a www.motor-car.sk

 

Páčil sa vám článok?