Legendárne “Gottko“ čaká aj oprava fontány

20.10.2018

Zdroj: HB Reavis

Páčil sa vám článok?

(pr) Revitalizácia Námestia slobody začala koncom minulého roka a v týchto dňoch končí jej druhá etapa. Počas nej na námestí pribudlo nové workoutové ihrisko vrátane úpravy jeho okolia, pobytové trávniky so závlahou a lokálne sa upravila dlažba.

Do samotného ukončenia revitalizácie pribudne na námestí záhon zelene, 20 nových stromov a bude opravená dlažba vo vnútornom okruhu fontány. Rekonštrukciu Námestia slobody realizuje Hlavné mesto v spolupráci s partnermi občianskym združením Dobré miesto by HB Reavis a mestskou časťou Staré Mesto.

„Na Námestí slobody sme od minulého roka odviedli kus práce, ktorý je už viditeľný. Upraviť tak veľký verejný priestor si vyžaduje čas, financie a námahu. Som rád, že sa nám spolu s partnerom podarilo spojiť všetky tieto tri atribúty a Námestie slobody, ktoré je jedným z najdôležitejších verejných priestorov, bude po dlhých rokoch zanedbávania zrekonštruované a poskytne Bratislavčanom a návštevníkom mesta miesto pre aktívnu formu oddychu,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Zdroj: Hlavné Mesto Bratislava

Tretia etapa - rekonštrukcia fontány Družba

V priebehu budúceho roka je naplánovaná obnova obľúbenej fontány. Pôjde o finančne, technicky a časovo náročnú opravu. Aktuálne sa už pracuje na projektovej dokumentácii, ktorá určí spôsob rekonštrukcie.

„Sme radi, že naše občianske združenie Dobré miesto pomáha revitalizovať tento rozsiahly verejný priestor. Výsledky prác už sú viditeľné, okrem závlahy a nových trávnikov sa budeme momentálne venovať budovaniu nového zeleného záhonu a výsadbe viac ako 20 stromov. Nová zeleň spríjemní námestie a prinesie nové tienisté plochy, čo je pri rozsahu priestoru v lete potrebné. Paralelne pracujeme na spracovaní projektovej dokumentácie k rekonštrukcii fontány, ktorá prejde štandardným schvaľovacím procesom, dodáva Jakub Gossányi, šéf developmentu v HB Reavis Slovakia.

Zdroj: HB Reavis

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie