Nanovo premyslený Mercedes-Benz GLE určuje trend SUV

21.9.2018

Zdroj: MCBA

Páčil sa vám článok?

(pr) Úplne nanovo premyslený Mercedes-Benz GLE určuje nový trend SUV. Proporciami s dlhým rázvorom, krátkymi prevismi a veľkými, zvonka lícujúcimi kolesami vyžaruje nielen dominanciu a silu, ale súčasne dosahuje nový rekord v aerodynamike (cw od 0,29) svojho segmentu.

Spomedzi množstva inovácií, ktoré nové GLE obsahuje je svetovou novinkou napríklad aktívny podvozok využívajúci technológiu elektrického rozvodu s napätím 48 voltov, ktorý je teraz kombinovaný s novo vyvinutým vzduchovým pružením. Ako jediný systém na trhu dokáže regulovať silu pruženia a silu tlmenia na každom kolese samostatne.

Zdroj: MCBA

​Medzi inováciami je tiež aktívny asistent jazdenia v dopravných zápchach, ktorý okrem iného preventívne upraví rýchlosť vozidla už skôr ako uvidí koniec stojacej kolóny samotný vodič. Ponuka prvýkrát zhrnuje aj pohon 4MATIC plne variabilný pre všetky kolesá.

Zdroj: MCBA

​Pri uvedení začiatkom roka 2019 dostane GLE novú paletu motorov. Mercedes-Benz GLE 450 4MATIC (kombinovaná spotreba paliva: 9,6 – 8,3 l/100 km) získa radový šesťvalcový motor elektrifikovaný 48-voltovou technológiou. 

Zdroj: MCBA

​Ešte priestrannejší a komfortnejší je samotný interiér nového GLE, v ktorom je na želanie k dispozícii tretí rad sedadiel. Nová generácia zároveň využíva najnovšiu generáciu multimediálneho systému MBUX, vrátane interiérového asistenta, ktorý dokáže rozpoznať pohyby ruky a ramena a podporuje obslužné zámery.

Zdroj: MCBA

​Viac informácií o značke Mercedes-Benz nájdete na:

www.mercedes-benz.sk a www.motor-car.sk

Páčil sa vám článok?