Festival Hory a mesto sa sťahuje. Čakajú nás nové filmy a dobrodružstvá

13.3.2018
Páčil sa vám článok?

(pr) Medzinárodný festival HORY A MESTO je s 18-ročnou tradíciou jediným festivalom svojho druhu v Bratislave. Návštevníci sa už teraz tešia na vyše 50 horských filmov, kopec dobrodružných atrakcií a hostí svetového formátu.

A to všetko je bližšie než si myslíte, už od 21. do 25. marca. Novinkou je nové miesto konania, ktorým je BORY MALL s kinami CINEMAX.

Devätnásty ročník festivalu HORY A MESTO nesie silnú tradíciu, za ten čas si vybudoval pevné postavenie na mape slovenských festivalov. „Ako každý rok, aj tento prinášame zahraničných hostí svetového formátu. Programové sekcie sú delené podľa živlov a prinášame aj novinky venované snowkitingu, morským kajakom, behu, ferratám a chystáme aj tradičnú envirosekciu,“ predstavil dianie na tohtoročnom festivale programový riaditeľ Alan Formánek.

Zdroj: Bory Mall

​Filmová prehliadka ponúkne aj tento rok vyše 50 zahraničných a slovenských filmov a na divákov čaká aj obľúbené cestoklubové premietanie KINO SVET. Nákupno - zábavné centrum Bory Mall je len 15 minút od centra, využiť sa dá aj praktické spojenie MHD a bezproblémová je aj cesta autom po obchvate. Navyše parkovanie je zdarma, a to neobmedzene.

Je sa na čo tešiť! Cinemax je viacsálové kino s najmodernejšími zvukovými a obrazovými technológiami. Najväčšia sála má kapacitu až 472 miest. Nový priestor Bory Mall ponúka zaujímavé možnosti pre bohatý program aj mimo kinosál počas celého dňa. Deti aj dospelí si môžu dosýtosti užiť lezecké preteky, fotovýstavy, rôzne kultúrne i umelecké vystúpenia na pódiu, súťaže a podobne.

„Sme veľmi radi, že môžeme hostiť renomovaný festival, ktorý sa venuje téme blízkej našim návštevníkom. Tešíme sa, ako sa priestor nášho centra zaplní atraktívnymi aktivitami pre rôzne vekové kategórie a kinosály Cinemaxu skvelými snímkami. Sme Ekoisti, zelenú i pohyb máme radi, tak aj Hory a mesto dostanú u nás čerstvý vzduch,“ víta festival na domácej pôde marketingový manažér Bory Mall Marian Hornyák.

Príďte aj vy načerpať energiu z hôr a inšpiráciu z filmov od 21. do 25. marca do Bory Mall. Okrem toho, 14. - 18. marca sa tu uskutočnia aj CDESK Majstrovstvá Slovenska v Squashi. Nadšenci tohto raketového športu sa môžu tešiť na ten najlepší squash, kedy sa na sklenenom kurte v priestoroch priestranného centra pobije celkovo 32 hráčov o titul Majstra Slovenska. Obhájiť si svoj titul príde aj najlepší hráč Slovenskej republiky Tomáš Tóth. Čo myslíte, podarí sa mu to?

Zdroj: Bory Mall

Zdroj: Bory Mall

Páčil sa vám článok?