8 módnych trendov tejto jari: Zamilujete si ich!

19.2.2018
Páčil sa vám článok?

(pr) Milé dámy, pripravte sa na zhadzovanie jednotlivých vrstiev oblečenia. Čakali ste, že na zhadzovanie kíl? Aj to možno! Jarné slnko sa pomaly prediera a zimné výpredaje nahradili nové kolekcie. Povieme vám, je sa na čo tešiť!

1. Farba sezóny

Levanduľováááá a pastelky sú trendom tejto jari. Ako tvrdí známy stylista Marian Hornyák: „Ovládnu nás pastelové odtiene ako levanduľová, broskyňová, vanilková, baby blue a pod. a trendom sú aj žiarivé sýte odtiene ako žltá, oranžová, červená a cyklámenová.“

Zdroj: H&M Bory Mall

2. Strihy

Tmavý denim ohlásil svoj comeback. Nič však nepokazíte ani tradičnými svetlomodrými jeansami. Nosiť sa budú uvoľnenejšie strihy šiat a nohavíc. Výhodou širokých nohavíc s vysokým úzkym pásom je, že v nich vyzerá dobre každý typ postavy – štíhla aj plnšia.

Zdroj: vogue.com

​​3. Módne vychytávky

Strapce sú už v kurze dlho, pokojne si ich ešte ponechajte. Novinkou sú rôzne plastické aplikácie, ktoré vytvárajú „živé“ a dynamické outfity. Plast je síce neekologický, ale podľa módnych návrhárov štýlový. V obchodoch hľadajte priesvitné plášte, patenty, topánky aj kabelky s plastovým dizajnom.

Zdroj: vogue.com

​​4. Dominujúce vzory

Jar praje umeleckým dušiam. Trendom sú výtvarné potlače, maľované kvety a grafické vzorce. Nečudujte sa, keď vo výkladoch uvidíte napr. tričká posiate logami. Populárne vzory sú aj komix a káro.

Zdroj: vogue.com

5. Panenské šaty

Voľné biele éterické šaty podčiarknu vašu jemnosť. Pútavé detaily ako historizujúce prvky, moderné materiály, riasenie, volány, priehľady a maxi dĺžky z vás zase spravia odvážnu ženu, ktorá sa nebojí prezentovať svoju jedinečnosť. V móde je aj púzdrová sukňa v škále rôznych materiálov.

Zdroj: Mohito Bory Mall

​​6.Športové materiály

Túžba po komforte preniká aj do módy. V kurze je casual oblečenie, neoprén, elastické a gumové úpravy, aplikované športové strihy či pohodlná športová obuv. Čo si treba obuť k bomberke? Tenisky! Pozornosť dostali aj štrikované svetre ako univerzálny kúsok.

Zdroj: Reserved Bory Mall

​​7. Trenčkot

Ctené miesto v jarnej sezóne si obhájil trenčkot. Dokonca ho môžeme považovať za jeden z nosných prvkov jarných outfitov. Nosiť sa bude klasický trenčkot, ale aj trenčkot ako šaty. Hodí sa ku všetkému a môžete ho mať len samotný alebo namiesto celého outfitu.

Zdroj: Lindex Bory Mall

8. Sexi kúsky

Trendom tejto jari je aj stále sa kryštalizujúci Lingerie štýl, negližé kúsky a jemné saténové šaty. Zvoliť môžete aj šortky v kombinácii s rafinovanými pančuchami. Dotvoríte ich kontrastnými materiálmi a máte to!

Zdroj: vogue.com

Najnovšie kolekcie vás čakajú aj v predajniach Lindex, Mango, Mohito, Gant, s. Oliver, Humanic a v ďalších - všetky nájdete pod jednou strechou v Bory Mall. Toto bratislavské nákupno-zábavné centrum získalo v kategórii „Shopping Malls“ už tretí rok po sebe prestížne ocenenie kvality značky Superbrands, ktorú udeľuje odborná porota na základe preferencie zákazníkov.  

Páčil sa vám článok?