Miroslav Dragun: Žijem a pracujem pre Bratislavu a jej okolie. Slušne a poctivo

3.10.2017

Zdroj: archív M.D.

Páčil sa vám článok?

(pr) Narodil som sa v Petržalke a k tejto časti Bratislavy ma viaže rodinné puto. Petržalku a jej okolie jednoducho milujem a záleží mi na nej. Na ľuďoch, ktorí tu žijú, na uliciach, po ktorých kráčajú, na zeleni, ktorá ich obklopuje a vytvára priestor na oddych.

Mám rád všetko v jej okolí, veľmi blízky vzťah mám aj k ľuďom a prírode v Jarovciach, Rusovciach, či Čunove. Volám sa Miroslav Dragun a kandidujem za poslanca Bratislavského samosprávneho kraja.

Verte, nie sú to len prázdne slová. Nemám potrebu niečo účelovo ospevovať, chváliť a sľubovať v čase pred voľbami. Pre náš región pracujem už roky, preto lebo chcem a baví ma to. Tu sú dôkazy.

Občiansky aktivista

Spolu so svojimi priateľmi som v roku 2010 založil mimovládnu organizáciu Nie ropovodu cez Žitný ostrov a rozbehli sme jednu z najúspešnejších environmentálnych petícií a kampaní na Slovensku. Tejto téme sa venujem dodnes. Prečo? Záleží mi na kvalite života v tomto regióne, na prostredí v ktorom žijeme.

Niekoľko rokov sa venujem zvýšeniu transparentnosti a efektívnosti v mestských firmách. Podarilo sa mi odhaliť a upozorniť na netransparentné výberové konanie na riaditeľov viacerých spoločností v správe či s účasťou mesta a tiež poukázať na nehospodárne nakladanie s majetkom mesta

Regionálnej politike rozumiem

V regionálnej politike nie som nováčik a nie som jedným z rýchlokvasených kandidátov na poslanca, ktorí sa rozhodli kandidovať z večera do rána. Tejto problematike sa venujem dlhodobo. Od roku 2012 pôsobím aj ako analytik pre komunálnu politiku, v roku 2014 som začal pracovať ako poradca podpredsedu Bratislavského samosprávneho kraja a viacerých komunálnych politikov. Som tiež riaditeľom Inštitútu pre rozvoj Bratislavského kraja.

Záleží mi na tom, aby veci v Bratislavskom kraji, nevynímajúc Petržalku a jej okolie, fungovali dobre, s ohľadom na potreby ľudí, ktorí tu žijú a pracujú. 

Prečo kandidujem? Chcem pomáhať!

Keďže mám rád Petržalku a jej okolie a tiež ľudí, ktorí tu žijú, prírodu a všetko naokolo, chcem pomôcť. Petržalka totiž nie je len množstvo panelákov, Petržalka sú konkrétni ľudia, ich životné príbehy, rodiny, priatelia, deti. Petržalka, to sú húštiny lužných lesov v okolí Dunaja, Petržalka, to sú aj meandre Chorvátskeho ramena a lúky, ktoré sú domovom vzácnych živočíchov. Petržalka, to sú parky, stromy a miesta na relax. Petržalka, to sú cesty, chodníky, parkoviská, doprava. Petržalka, to sú školy, zdravotnícke a sociálne zariadenia i služby pre ľudí. O všetko toto sa treba starať. Na toto všetko chcem dohliadať za vás, ako váš župný poslanec. Chcem zastupovať vás, vaše potreby, požiadavky a názory.

Príroda je pre mňa dôležitá

Špeciálne puto som si vytvoril k prírode. Každé veľké mesto a Bratislava, vrátane Petržalky ním je, potrebuje zelené oázy, lesy a celkovo prírodu, do ktorej si budú chodiť ľudia oddýchnuť. O to, aby sme si prírodu mohli užívať, musíme si ju chrániť a starať sa o ňu. Brániť, aby sa do nej necitlivo zasahovalo, nedovoliť bezbrehý výrub stromov, vznik čiernych skládok, nelogickú výstavbu, ktorá by ohrozovala chránené územia.

V komunálnej politike chcem ponúkať a podporovať zelenú perspektívu nášho mesta. Aj preto som jedným z iniciátorov vzniku národného parku Podunajsko, ktorý by mal ochraňovať naše vzácne prírodné úkazy, rastliny i živočíchy. Na tejto agende chcem stavať a zastupovať vás, ľudí, milujúcich prírodu a čisté životné prostredie.

Som jedným z vás a rád by som vás zastupoval. Slušne a poctivo.

Páčil sa vám článok?