Čo musí spĺňať každá správna autopožičovňa

25.7.2017

Zdroj: b1

Páčil sa vám článok?

(pr) Ako „autíčkar“, už nejaký ten čas zrejme premýšľate nad kúpou svojho vysneného auta, no nie ste si tak úplne istý, či je to pre vás to pravé orechové?

Konečne je leto, ročné obdobie, kedy si ľudia najviac užívajú život. Je dôležité snívať a ešte dôležitejšie plniť si sny. Ako „autíčkar“, už nejaký ten čas zrejme premýšľate nad kúpou svojho vysneného auta, no nie ste si tak úplne istý, či je to pre vás to pravé orechové. Ako to teda najjednoduchšie zistiť bez toho, aby ste sa popálili? Odpoveď je jednoduchá, stačí si ho požičať na 1 víkend cez autopožičovňu.

Avšak, ešte predtým než sa s radosťou nahrniete do autopožičovne, podpíšete zopár papierov a strčíte kľúčik do štartéra, je dobré nachvíľu pribrzdiť a zamyslieť sa. Ako sa hovorí, je lepšie 2x merať a 1x rezať. Tento článok vám teda pomôže určiť, aké požiadavky musí spĺňať každá autopožičovňa, v ktorej si chcete vyskúšať svoje vysnívané auto.

Preštudované podmienky

Čierne na bielom musí sedieť všade. Je dôležité byť oboznámený s tým, za čo preberáte zodpovednosť. Jedná sa predovšetkým o pravidlá používania a prípadné poplatky alebo platby. Nikdy sa nebojte na nič spýtať, transparentnosť medzi klientom a obchodníkom je dôležitá všade.

Zistite predovšetkým informácie o:

  • časových, kilometrových, geografických a iných obmedzeniach,
  • poistení, prípadne havarijnom poistení,
  • výšku vašej zodpovednosti v prípade poistnej udalosti, ktorú prípadne zaviníte vy.

Skontrolovaný technický stav vozidla

Buďte si istý, že dostanete kvalitu, za ktorú ste si zaplatili. Pri preberaní auta je dôležité, aby ste boli oboznámený so všetkými viditeľnými chybami, ako sú poškodenia karosérie alebo škrabance. V opačnom prípade vám ich po odovzdaní vozidla môže autopožičovňa vyúčtovať na vaše náklady.

Skontrolujte najmä stav:

  • pneumatík,
  • kvapaliny,
  • povinnú výbavu.

Veľkosť auta

V prípade, ak by ste chceli vziať svoje požičané auto na výlet do zahraničia, mali by ste vziať do úvahy taktiež aj veľkosť auta. Napr. v úzkych uličkách Monaka by ste sa s veľkým autom poriadne natrápili a mohli spôsobiť škodu sebe a ostatným účastníkom cestnej premávky.

Záver

Auto považuje množstvo ľudí za ďalšieho člena rodiny. Poriadne auto však aj niečo stojí a pokiaľ si nie ste úplne istý svojou kúpou, je dobré si ho predtým vyskúšať na vlastnej koži. V prípade, ak sa rozhodnete pre vyskúšanie auta z autopožičovne, overte si niekoľko základných informácii vopred. Dúfame, že vám uvedené tipy pomohli pri správnom výbere.

 

Páčil sa vám článok?