Kusý vyzval Freša, aby tri mesiace pred voľbami nespúšťal veľké projekty

26.7.2017
Páčil sa vám článok?

(pr) Kandidát na župana Rudolf Kusý vyzval predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša, aby nespúšťal tri mesiace pred voľbami žiadne veľké projekty.

Reagoval tak na Frešov zámer vyhlásiť súťaž na využitie pozemku pri Petržalke, s rozlohou 90 000 metrov štvorcových.

“Bratislavský kraj nemá dobré skúsenosti s veľkými investíciami tesne pred voľbami. Takmer identicky sa o tento pozemok snažil v roku 2009 aj bývalý župan Vladimír Bajan a všetci vieme, akým fiaskom to skončilo,” uviedol Kusý.

Podľa neho je zvláštne, že končiaci župan Frešo otvára túto tému až po ôsmich rokoch svojho úradovania, tri mesiace pred skončením svojho funkčného obdobia. “Nie je až tak podstatné, či ide iba o predvolebnú kampaň, alebo o posledný veľký kšeft,” uviedol Kusý. Celú realizáciu nového parku by mal Frešo podľa Kusého nechať na nového župana, ktorý vzíde z jesenných volieb.

Kusý tiež poukázal na fakt, že končiaci župan Frešo opäť raz obchádza pri realizácii takéhoto projektu ľudí. “Znova sa o niečom rozhoduje za zeleným stolom, bez účasti ľudí,” doplnil Kusý. Zároveň pozval všetkých ľudí na stránku www.parksportu.sk, kde môžu sami rozhodnúť, čo by na tomto území malo byť. 

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie