Stravné lístky majú množstvo výhod: Aké sú ich najväčšie benefity?

19.7.2017

Zdroj: up

Páčil sa vám článok?

(pr) Poznáte ich aj pod pojmom gastrolístky či stravovacie poukážky. Použijete ich takmer v každom stravovacom zariadení či obchode, sú totiž akceptované vo viac ako 18 000 reštauráciách, jedálňach, lahôdkach, bufetoch či potravinách a umožňujú vám výber podľa vlastnej chuti a nálady.

Jediné, čo si zaň v potravinách nekúpite, je alkohol, krmivo pre domácich miláčikov alebo drogériu. Inak je len na vás, na čo ukážete prstom a na čom si počas obedovej prestávky alebo kedykoľvek počas dňa či noci, pochutíte.

Zamestnávateľ stravnými lístkami vylepšuje vzťahy na pracovisku

Gastrolístok rýchlym a efektívnym spôsobom rieši zákonom stanovenú povinnosť zamestnávateľa stravovať svojich zamestnancov a prostredníctvom finančných a daňových výhod prispieva k zlepšeniu sociálneho prostredia na pracovisku. Vedeli ste, že až 55% z nominálnej hodnoty jedálneho kupónu je pre zamestnávateľa daňovo uznateľným nákladom? UP Jedálny kupón je dokonca oslobodený od dane z pridanej hodnoty! Ak by ste ako zamestnávateľ chceli, môže byť označený menom firmy, menom zamestnanca alebo dokonca venovaním či iným textom. Takto si stravné lístky pokojne môžete rozčleniť podľa organizačnej štruktúry. Aj takéto maličkosti zlepšujú chod firmy a oživujú vzťahy na  pracovisku. Jedálne kupóny sa dajú objednať v akejkoľvek nominálnej hodnote, čo umožňuje zamestnávateľovi bezprostredne reagovať na legislatívne zmeny, finančnú situáciu či vnútropodnikový vývoj.

Aj zamestnanec si príde na svoje

Stravovanie formou jedálnych kupónov je jednoduché, efektívne a oplatí sa obom stranám. Okrem toho, že minimálne 55 % z nominálnej hodnoty jedálneho kupónu hradí zamestnávateľ, umožňuje tiež získať daňové úľavy podľa platnej legislatívy. Čo je však najlepšie, “zaplatíte” ním takmer kdekoľvek! Je tiež výhodou, že môžete dostať jedálne kupóny aj počas dovolenky a ospravedlnenej neprítomnosti v práci, závisí to však od dohody so zástupcami zamestnancov alebo od dodatku v kolektívnej zmluve. Optimálna nominálna hodnota jednej poukážky na deň je 4,50 €  a minimálna hodnota je stanovená na 75 % tejto hodnoty, čiže 3,38 €.

Ľahké objednávanie i doručenie

Poukážky sa dajú prehľadne zabaliť do šekových knižiek , čo je mimoriadne praktické. V šekových knižkách sa tiež nachádzajú rôzne zľavy a zaujímavé informácie pre používateľov. Kupóny sú dodávané v požadovanej nominálnej hodnote a počtoch na adresu, ktorú objednávateľ uvedie v objednávke.

 

 

Páčil sa vám článok?