Za hliníkovými oknami sa býva luxusne

21.7.2017
Páčil sa vám článok?

(pr) Koľko ľudí, toľko chutí. Niekto nedá dopustiť na prírodné drevené okná, iný si už zvykol na praktické a cenovo dostupné plastové okná.

No pre tých, čo si chcú žiť naozaj luxusne a radi sa kochajú nádherným výhľadom spoza priestranných okien, sú tu elegantné hliníkové okná, skvelo dopĺňajúce najmä moderné novostavby.  

Hliníkové okno nielen pre odvážnych

Nemusíte dlho zbierať odvahu, aby ste sa napokon aj vy rozhodli pre hliníkové okná. Jediné, čo vás môže trochu odrádzať, je vyššia cena oproti klasickým plastovým oknám, no tento fakt je v konečnom dôsledku aj tak zanedbateľný. Keďže okná nekupujeme každý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou si na ne sporíme dlhšiu dobu. Keď chceme, aby naša stavba vyzerala skutočne luxusne, jednoducho si na okná budeme odkladať o mesiac či dva dlhšie, veď pri správnej údržbe a starostlivosti sa z nich predsa budeme tešiť celý život.
 
Pri výbere hliníkového okna máte možnosť zvoliť si izolačné i sklené výplne, no i samotnú farbu okenného rámu. Hliníkové okno umožní vašej domácnosti zachovať jedinečné energetické hodnoty. Špeciálna povrchová úprava okenného rámu vám umožní vyberať si zo širokej palety farieb, a tak bude okno s celkovou stavbou v dokonalej harmónii. Hliníkové okná nie sú experimentom modernej doby, ale dôkazom, že na inováciách v bývaní sa neustále pracuje. Hliník je ako materiál pevný, a teda rozhodne aj odolný proti odreninám i nepriazňam počasia. Bezpečnosť pri využívaní okien zvyšuje celoobvodové kovanie a pevnosť profilov.
Zdroj:

​Riešenie pre pasívne domy

Hliník preukázal vynikajúce tepelno-izolačné vlastnosti i v pasívnych domoch, ktoré sa na energiách snažia čo najviac ušetriť využívaním inovatívnych materiálov. Okrem funkčnosti hliníkových okien sa však ich majitelia môžu tešiť aj z dokonalého dizajnu a prepracovanej geometrie. Zaujme predovšetkým tenký, ale dostatočne pevný hliníkový rám. Pôsobí elegantne a je schopný udržať aj väčšie množstvo skla, čo je ideálne, pokiaľ ste milovníkom otvorených a presvetlených priestorov s veľkými oknami, za ktorými sa číha nádherný výhľad na večerné rozsvietené mesto alebo okolitú zeleň. Dizajn okien je jednoduchý a zbytočne na seba nepúta pozornosť, a tak môže vaša terasa či sad, ktorý máte za oknom, naplno vyniknúť. Hliníkové okná väčších rozmerov i atypických tvarov vám zabezpečí i predajňa Kalypso. Neváhajte sa s otázkami o výbere vhodného okna obrátiť na odborníkov, ktorí majú s predajom i montážou okien dostatočné skúsenosti. Zaiste vám nezabudnú pripomenúť, ako sa o hliníkové okná správne starať a ktorými doplnkami ich treba obdariť, aby sa za nimi žilo ešte luxusnejšie.
 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie