Ľudí s ochoreniami svalov môžete opäť podporiť v zbierke Belasý motýľ

11.6.2024

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

V celoslovenskej zbierke Belasý motýľ možno aj tento rok podporiť ľudí s ochorením svalov. Dobrovoľníci budú v piatok (14. 6.) v uliciach zbierať finančné prostriedky na pomoc s doplatkami na pomôcky. Prispieť možno aj online na webe www.belasymotyl.sk. Informovalio tomz občianskeho združenia Belasý motýľ, ktoré za zbierkou stojí.

"Verejná zbierka je výnimočná tým, že aj my, organizátori a mnohí naši dobrovoľníci a dobrovoľníčky, žijeme s rôznymi formami nervovosvalových ochorení. (...) Výťažok zo zbierky Belasý motýľ je venovaný deťom a dospelým s nervovosvalovým ochorením na doplatky za elektrické a mechanické vozíky, antidekubitné matrace a podložky, zdviháky, dýchacie masky a prístroje, batérie a mnohé ďalšie," priblížilo združenie.

Súčasťou zbierky je aj sprievodný program. V rámci neho chcú organizátori šíriť osvetu o živote s nervovosvalovým ochorením. Jeho súčasťou bude napríklad Koncert belasého motýľa. Má sa uskutočniť 19. júna na Františkánskom námestí v Bratislave. Vystúpia na ňom okrem iných speváčka Emma Drobná, kapela Polemic či spevácky súbor Lúčnica.
Občianske združenie Belasý motýľ je organizáciou venujúcou sa deťom a dospelým s nervovosvalovým ochorením. Poskytuje im poradenskú, finančnú aj materiálnu pomoc. Zbierkou Belasý motýľ už pomohli pacientom sumou 467.223 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?